Vom avea "FALEZA PENTRU COPII", printr-un CONTRACT de aproape un milion de lei

Vom avea "FALEZA PENTRU COPII", printr-un CONTRACT de aproape un milion de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până la finele acestui an, copiii din Galaţi, nu numai prichindeii de grădiniţă, ar putea avea un loc de distracţie pe Faleza Dunării. Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Falezei pentru Copii tocmai a fost adjudecată de firma Servland SRL cu o ofertă de 902.111 de lei. Proiectul, iniţiat de consilierul local independent Alin Mihai şi aprobat de aleşii locali, implică o investiţie care multiplică locul de joacă existent pe Faleza Inferioară, loc degradat care se adresază doar copiilor cu vârsta între 2 şi 5 ani.

Faleza pentru Copii prevede mărirea suprafeţei locului de joacă prin instalarea de noi echipamente, care să satisfacă un număr mai mare de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani şi care să respecte standardele de siguranţă europene. Practic, se propune amenajarea întregii zone cuprinse între cele două scări de acces pietonal, înglobând elementele de joacă existente.

Printre echipamentele propuse se numără: un centru de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii cu vârsta de 7-12 ani, care le va oferi acestora posibilităţi de căţărare, explorare, fitness, interacţiune, sărituri, alunecare, agăţare, rotire şi legănare, două centre de joacă şi dezvoltare fizică pentru copii între 5 şi 10 ani şi sisteme de legănare şi de balansare pentru copii cu vârsta între 2 şi 12 ani, 2 şi 7 ani şi, respectiv, 5 şi 12 ani. De asemenea, vor fi înlocuite plăcile de pe treptele scărilor de acces din Bulevardul Marii Uniri cu gresie antiderapantă. Potrivit contractului, proiectarea n-ar trebui să dureze mai mult de o lună, iar execuţia patru luni.


CITEŞTE ŞI: CONTRACTE de peste şase milioane de lei/ Oraşul se umple cu LOCURI DE JOACĂ

Citit 5157 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Februarie 2015 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.