Un nou PARC în centrul Galaţiului. PRIMĂRIA face schimb de terenuri cu Biserica Mavramol
Foto: Foto Anca Melinte

Un nou PARC în centrul Galaţiului. PRIMĂRIA face schimb de terenuri cu Biserica Mavramol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dezolant, aşa arată peisajul din faţa Bisericii Mavramol din centrul oraşului. Situaţia s-ar putea schimba însă radical şi zona s-ar putea îmbogăţi cu o oază de verdeaţă şi linişte. Aleşii locali tocmai şi-au dat acordul pentru un schimb de terenuri între Primăria Galaţi şi lăcaşul de cult, transfer solicitat de părintele paroh Mihai Gherghe.

Biserica renunţă la trotuar

După cum se ştie, Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase a retrocedat Parohiei ortodoxe Mavramol terenul în suprafaţă de 552 mp situat pe strada Nicolae Bălcescu nr. 1A (pe care a fost amplasat cimitirul bisericii), iar Primăria a predat imobilul în cauză. Numai că, din această suprafaţă, 106,32 mp ocupă o parte a trotuarului străzii Bălcescu. "Întrucât este nepractică şi inestetică aşezarea unei împrejmuiri care să delimiteze proprietatea parohiei de cea a Primăriei, venim cu propunerea unui schimb corect şi de folos pentru ambele părţi", se arată în solicitarea părintelui paroh.

Concret, parohia cedează către Primărie suprafaţa de 106,32 mp cât reprezintă partea din trotuar (tot ceea ce este betonat), plus 7,20 mp din partea de sud, pentru îndreptarea laturii, adică, în total, 113,50 mp. La schimb, va primi 107,58 mp din partea de nord (spre restaurantul King) şi 5,94 mp în partea de sud a construcţiei, suprafeţe care au fost trecute din domeniul public al oraşului în domeniul privat.

"Intenţionăm crearea unei suprafeţe cu aspect estetic şi practic pentru organizarea unui obiectiv normal şi plăcut pentru zona centrală a oraşului nostru, ţinând cont de vecinătatea bisericii Mavramol, monument istoric", precizează părintele Gherghe.

Planuri încă din 2012

Primarul Marius Stan e explicat că, prin schimbul de terenuri, biserica va avea o suprafaţă unitară pe care să amenajeze un părculeţ. O schiţă a acestuia a fost deja prezentată aleşilor locali. De altfel, încă din 2012, când instalase crucile în mijlocul parcării, planurile părintelui paroh Mihai Gherghe erau să transforme zona într-un parc plin de trandafiri, în centrul căruia să se afle monumentul deja realizat. În jurul crucii vor fi trasate, în forma unor raze de soare, poteci, de-a lungul cărora vor fi puse, din loc în loc, bănci. Părintele Gherghe îşi doreşte ca parcul să devină o oază de linişte pentru credincioşii care vin să se roage la Biserica Mavramol.


CITEŞTE ŞI: CARTIERUL fără PARCURI. Părinţii şi bunicii nu au unde să îşi ducă copiii la joacă

Citit 5121 ori Ultima modificare Duminică, 29 Martie 2015 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.