Avantaje pentru deputaţi şi senatori/ Ce parlamentari gălăţeni au semnat pentru pensii speciale

Avantaje pentru deputaţi şi senatori/ Ce parlamentari gălăţeni au semnat pentru pensii speciale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensii speciale pentru parlamentari, a fost depusă, joi, 16 aprilie, la Camera Deputaţilor şi este semnată de nu mai puţin de 256 de deputaţi şi senatori din toate partidele.

Printre parlamentarii care susţin iniţiativa legislativă se numără şi deputaţii gălăţeni Eugen Chebac (UNPR), Laurenţiu Chirvăsuţă (UNPR), Laura Marin (PSD), Florin Pâslaru (PSD), Lucreţia Roşca (PSD), Viorel Ştefan (PSD), George Scarlat (PNL) - care, mai apoi, şi-a retras semnătura, precum şi senatorii de Galaţi Daniel Butunoi (PSD), Nicolae Marin (PSD), Gheorghe Saghian (PSD) şi Eugen Durbacă (PC).

Potrivit evz.ro, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55 la sută din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii, potrivit proiectului de lege.

Astfel, pentru un mandat, un parlamentar va primi în plus la pensie aproximativ 1.200 lei, pentru două mandate aproximativ 2.400 lei iar pentru trei mandate aproximativ 3.600 lei.

IATĂ expunerea de motive a propunerii legislative (CLICK AICI)


CITEŞTE ŞI: Fostul preşedinte Traian Băsescu este aşteptat să sosească, sâmbătă, la Galaţi

Citit 3052 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.