Autorităţile vor să ÎNCHIDĂ Centrul de Plasament Negru Vodă din Galaţi. Ce se va întâmpla cu cei 36 de COPII

Autorităţile vor să ÎNCHIDĂ Centrul de Plasament Negru Vodă din Galaţi. Ce se va întâmpla cu cei 36 de COPII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile judeţene intenţionează să închidă Centrul de Plasament Negru Vodă din Galaţi, „instituţie sub standardul normal de îngrijire”, potrivit acestora.

Consilierii judeţeni ai Galaţiului au aprobat, de curând, o asociere între Consiliul Judeţului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Fundaţia Sera în acest sens. „Construcţia caselor se va face de către Fundaţie pe un teren aparţinând Consiliului Judeţului, urmând ca la sfârşitul investiţiei casele să intre în proprietatea Consiliului Judeţului”, precizează reprezentanţii CJ în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat. Investiţia a fost evaluată la 840.000 de euro, din care Fundaţia Sera va contribui cu 640.000 de euro, iar Consiliul Judeţului cu maximum 200.000 de euro. Este vorba de trei case de tip familial, a câte 12 locuri, pentru cei 36 de copii abandonaţi, câţi găzduieşte Centrul, în prezent.

Fundaţia şi DGASPC nu sunt la prima colaborare. În perioada 1999-2001, Sera a finanţat transferul copiilor de la Căminul Spital Nicoreşti în trei centre renovate în municipiul Galaţi şi închiderea Căminului Spital Nicoreşti. În anul 2001, fundaţia a achiziţionat două apartamente în municipiul Galaţi în care a transferat 10 tineri de la Căminul Spital Nicoreşti. În perioada 2003-2004 a achiziţionat două microbuze cu care a fost asigurat transportul copiilor la şcoala specială din Tecuci. În intervalul 2004-2005, Fundaţia a derulat un Program de Interes Naţional prin care a fost creată reţeaua de asistenţă maternală la nivel de DGASPC. În perioada 2003-2005 Fundaţia a derulat împreună cu DGASPC proiectul de prevenţie a sarcinii nedorite.

Citit 3649 ori Ultima modificare Duminică, 19 Aprilie 2015 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.