Ce soluţii propune primarul Marius Stan pentru şomerii Apaterm

Ce soluţii propune primarul Marius Stan pentru şomerii Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La recenta şedinţă a Consiliului Local, prin vocea fostului lider sindical Cristian Ciubotariu, foştii salariaţi ai Apaterm le-au reproşat aleşilor că, deşi se stabilise că, în momentul în care Apaterm intră în faliment, Calorgal va fi automat activat şi va prelua personalul şi domeniul public, de pe data de 17 aprilie salariaţii sunt şomeri, dar vin la serviciu voluntar ca să păzească bunurile întreprinderii.

Primarul Marius Stan a admis că trimiterea în şomaj a salariaţilor Apaterm a fost una din cele mai grele decizii luate, dar a explicat şi de ce nu a fost posibil transferul la Calorgal. "În situaţia în care transferăm absolut tot patrimoniul către Calorgal şi toţi angajaţii, iar sistemul este, cel puţin până prin luna august, nefuncţional, cineva ne poate întreba - şi ştiţi că are cine să ne întrebe - de ce angajăm oameni pe o societate care nu funcţionează. Întreţinerea reţelei nu acoperă banii necesari pentru angajarea atâtor oameni", a spus Stan.

Riscul unui sistem nefuncţional

Primarul a explicat că noua societate, Calorgal, trebuie să asigure mentenanţa centralelor de la blocurile ANL şi de la unele instituţii publice şi s-a găsit varianta angajării, pe resursele proprii ale societăţii, a 120 de persoane. "Vine întrebarea dacă ne putem asuma ca peste cei 120 să suplimentăm numărul de angajaţi la Calorgal pentru ca sistemul să poată fi întreţinut în bună stare, pentru ca atunci când dăm drumul la apă caldă să nu cumva să ne trezim că avem conducte sparte, sistem nefuncţional. Vă propun să ne gândim dacă putem legal să suplimentăm numărul de angajaţi, asta însemnând o susţinere financiară din partea CL, pentru că de oamenii aceştia, oricum, vom avea nevoie. Ei pot beneficia de şomaj, în trei luni de zile, întrebarea e dacă-i mai găsim să-i angajăm, că aşa cum ştiu ei subteranul Galaţiului îl ştiu foarte puţini şi-l învaţă greu după aceea şi nu cred că e o mare bucurie să te plimbi prin acele canale cu apa până la genunchi şi să încerci să faci şi reparaţii", le-a spus primarul aleşilor locali.

Rămâne de văzut dacă soluţia va fi găsită.

Citeşte şi: VIDEO/ Zeci de gălăţeni au mărşăluit împotriva autorităţilor

Citit 2976 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2015 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.