UPDATE/ Dan Nica rămâne la şefia PSD Galaţi

UPDATE/ Dan Nica rămâne la şefia PSD Galaţi
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, vineri, ora 17,30/Social-democraţii gălăţeni au avut, vineri, o surpriză de proporţii. Deşi ştiau că au de ales între senatorul Gheorghe Saghian şi deputatul Viorel Ştefan pentru şefia Organizaţiei Judeţene a PSD, întrucât cei doi parlamentari îşi depuseseră oficial candidatura pentru a-l înlocui pe europarlamentarul Dan Nica, vineri dimineaţă, în cadrul conferinţei partidului, eurodeputatul a anunţat că s-a răzgândit şi va candida pentru un nou mandat.

Aşa cum era de aşteptat, Viorel Ştefan şi Gheorghe Saghian s-au retras ulterior din cursă, iar Nica a fost reales preşedinte al Organizaţiei Judeţene, toţi cei 429 de delegaţi prezenţi votând „pentru”, prin ridicarea mâinii. Alegerile au continuat cu desemnarea county managerului Costel Fotea ca preşedinte executiv, precum şi cu stabilirea celor 17 vicepreşedinţi ai formaţiunii.

Surse din rândul social-democraţilor ne-au dezvăluit că Dan Nica ar fi fost obligat să se răzgândească, întrucât erau şanse maxime ca PSD Galaţi să se scindeze, odată cu alegerea unuia dintre cei doi parlamentari. De altfel, conform acestora, joi seară ar fi existat discuţii aprinse între tabăra lui Viorel Ştefan şi cea a lui Gheorghe Saghian. Mai mult, conform acestora, deşi „cărţile” fuseseră făcute în favoarea deputatului Ştefan, senatorul Saghian se bucura de o mai mare susţinere în judeţ. De altfel, în discursul său, Nicolae Bacalbaşa a făcut referire la o posibilă scindare a partidului, în cazul în care locul lui Dan Nica ar fi fost luat de unul dintre ceilalţi doi candidaţi.

Întrebat dacă PSD nu riscă să îşi piardă liderul în viitor, pe fondul problemelor cu Justiţia, în dosarul Microsoft, Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD la nivel naţional, a afirmat: „Până când Justiţia nu se pronunţă, Organizaţia Judeţeană a PSD are preşedinte".


UPDATE, vineri, ora 11,50/ Lovitură de teatru la alegerile pentru şefia PSD Galaţi. Dan Nica a anunţat că s-a răzgândit şi va candida pentru un nou mandat. Viorel Ştefan (care îşi depusese candidatura vineri dimineaţă, la ora 8,45) a anunţat că se retrage, la fel şi Gheorghe Saghian.


Social-democraţii gălăţeni îşi vor alege, vineri, la ora 11,00, noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD, condusă în prezent de europarlamentarul Dan Nica. Cum acesta nu îşi mai doreşte să candideze pentru un nou mandat la şefia partidului, „bătălia” internă se va purta, cel mai probabil, între Gheorghe Saghian (preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală a Senatului) şi Viorel Ştefan (preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor).

Chiar dacă social-democraţii spun că vor avea de ales între cei doi parlamentari, până joi, la ora 18,00, doar senatorul Gheorghe Saghian îşi depusese oficial candidatura. "Până la această oră, este o singură candidatură depusă, cea a domnului senator Saghian", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brînzan.

Contactat telefonic, Gheorghe Saghian ne-a spus că a luat decizia de a candida pentru şefia Organizaţiei Judeţene la insistenţele mai multor colegi din partid, printre care primari, şi a afirmat că "acum se va vedea, dacă votul nu va fi influenţat, cine a ajutat mai mult, cine este mai apreciat şi cine a muncit mai mult". "Alţii poate au miză personală, dar eu nu am. Am doar satisfacţia că pot fi alături de colegii mei şi ţin cont de rugămintea primarilor. Merg încrezător la aceste alegeri. Dacă voi câştiga, merg mai departe, dacă nu câştig, mă mai odihnesc un pic. Am fost surprinşi de decizia domnului Dan Nica de a nu mai candida, am insistat, l-am rugat, dar nu a mai dorit", ne-a spus senatorul PSD.

Deputatul Viorel Ştefan nu a putut fi contactat.

La Conferinţa PSD, găzduită de Teatrul Muzical "Nae Leonard", sunt aşteptaţi să participe, conform senatorului Saghian, 443 de delegaţi din judeţul Galaţi.

La eveniment este aşteptat şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD la nivel naţional.

Citit 5232 ori Ultima modificare Vineri, 28 August 2015 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.