Ce a DECLARAT ministrul Apărării Naţionale despre CRIZA REFUGIAŢILOR

Ce a DECLARAT ministrul Apărării Naţionale despre CRIZA REFUGIAŢILOR
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În timp ce în Poligonul Smârdan aveau loc exerciţii tactice de apărarea a graniţei (PENTRU DETALII, CLICK AICI), în Poligonul Vărsătura (judeţul Brăila), militarii au pus în practică un scenariu care prevedea asigurarea trecerii peste fluviu pentru trupe şi tehnică grea de luptă. Exerciţiul din poligonul brăilean a fost urmărit de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, au evaluat execiţiul "Asigurarea sprijinului de geniu pentru trecerea unor cursuri de apă" din poligonul Vărsătura, în cadrul exerciţiului inter-instituţional de nivel strategic Histria 15, declarându-se mulţumit de cum au acţionat militarii.  

Întrebat despre decizia Ungariei privind criza refugiaţilor, Duşa a precizat că situaţia nu este firească. "Nu cred că este normal ca între două state ale Uniunii Europene, între două state NATO, şi mai adaug, între două state care au un batalion mixt pentru menţinerea păcii cu sediul la Arad să existe garduri de sârmă ghimpată", a spus Duşa.

Ministrul Apărării a fost întrebat şi dacă România va trimite armata la frontiere, urmând exemplul vecinilor bulgari, pentru prevenirea unui aflux de imigranţi. "Conform legii 346 de organizare şi de funcţionare a MApN, ministerul are principala misiune apărarea teritoriului naţional al României şi participarea la misiuni internaţionale alături de partenerii  noştri din NATO sau Uniunea Europeană. La solicitarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă,  MApN pune la dispoziţie sprijin logistic, asistenţă medicală şi alte capabilităţi care au un caracter de ajutor umanitar", a conchis Mircea Duşa.

Conform agenţiei Reuters, ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, a anunţat că Bulgaria trimite mai mulţi militari pentru a întări controalele de-a lungul graniţei sale cu Turcia şi pentru a evita un aflux de refugiaţi de tipul celui cu care se confruntă vecinii săi.

Sursa foto: MApN

CITEŞTE ŞI: Galaţiul se pregăteşte de valul de imigranţi din ţările arabe. Câţi refugiaţi putem primi?

Citit 2866 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.