Cum le-a întors spatele preşedintele Bacalbaşa MEDICILOR EVACUAŢI de la Judeţean

Cum le-a întors spatele preşedintele Bacalbaşa MEDICILOR EVACUAŢI de la Judeţean
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mai mulţi medici de familie, dintre cei zece care îşi desfăşoară activitatea în incinta Spitalului Judeţean şi urmează să fie evacuaţi, au venit, joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţului (CJ), în speranţa că vor putea lua cuvântul, pentru a le cere şefilor CJ şi aleşilor judeţeni să nu permită să fie lăsaţi pe drumuri, fapt ce, aşa cum v-am mai informat, ar putea afecta aproximativ 20.000 de gălăţeni, din cartierul Dunărea în special, înscrişi la respectivele cabinete de medicină de familie. Numai că nici un reprezentant cu putere de decizie nu a dorit să îi asculte, motiv pentru care cei câţiva medici au părăsit dezamăgiţi Sala Mare a Prefecturii, unde a avut loc şedinţa. După o pledoarie în favoarea medicilor, consilierul judeţean Ion Ştefan i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, să găsească o soluţie, respectiv, spaţii pe care să le pună la dispoziţia acestora, pentru a-şi desfăşura activitatea. „În sală se află medici, pacienţi, care beneficiază de aceste servicii, reprezentanţi ai Asociaţiei Pacienţilor (…) Nu putem şterge cu buretele această activitate, nu putem să îi împiedicăm să îşi desfăşoare activitatea. Avem o mare responsabilitate pentru aceşti medici. Nu cred că încurcă pe cineva, pentru că este o intrare separată”, a spus Ion Ştefan. "În ceea ce priveşte aceste spaţii, eu nu pot comenta, pentru că există o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Justiţiei. Medicii de familie sunt de fapt persoane de drept privat, nişte particulari, care îşi fac contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. Lăsând la o parte aspectele emoţionale, în legătură cu aspectele tehnice, transmiteţi-mi interpelarea, studiez şi vă răspund. Dar mai este un aspect care ţine de corupţie şi de DNA. Dacă între aceşti medici este cumva nora şefului dumneavoastră politic… Nu ştiu dacă este, dar dacă este atunci lucrurile sunt foarte clare. Nu ştiu, am să cercetez şi asta, dar şi primul aspect sesizat”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

Ion Ştefan i-a cerut şefului CJ să asculte punctul de vedere al medicilor, precizând „eu zic să îi ascultăm”, moment în care Nicolae Bacalbaşa a replicat: „dumneavoastră ziceţi, eu nu zic. Deocamdată, zic eu”.

Printre medicii prezenţi în sală s-a aflat şi medicul de familie al preşedintelui CJ, pe care, de asemenea, acesta nu a dorit să îl asculte.

Citit 3429 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2015 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.