Lucrările de pe strada Mihai Bravu avansează/ Ce caută o bordură în mijlocul străzii Mihai Bravu?
Foto: Foto: Marius Negri

Lucrările de pe strada Mihai Bravu avansează/ Ce caută o bordură în mijlocul străzii Mihai Bravu?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Lucrările de modernizare a străzii Mihai Bravu avansează vertiginos. Spre uimirea şoferilor şi a trecătorilor, în prezent, muncitorii firmei Tancrad montează o bordură chiar în mijlocul străzii, fapt care i-a făcut pe mulţi să se întrebe dacă artera va mai avea, cumva, un refugiu sau un trotuar şi pe mijloc. Ei bine, nu. Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria municipiului Galaţi, se montează ancadramentul de granit care va marca fostul traseu de tramvai.

După cum v-am informat, Direcţia Judeţeană pentru Cultură din Galaţi, când a dat aviz investiţiei, cerea revenirea la finisajul original al părţii carosabile, calupuri din granit, marcarea traseului istoric al liniei de tramvai, borduri restaurate din piatră naturală de granit şi înlocuirea celor sparte, astfel încât imaginea de ansamblu rezultată să fie apropiată imaginii de epocă. Primăria a reuşit să ajungă la un compromis: 20 de centimetri pe mijloc, care să simbolizeze cum a fost odată Mihai Bravu. Mai trebuie spus că trotuarul din zona Bibliotecii „V. A. Urechia” a fost deja, în mare parte, acoperit cu pavaj. Stâlpii de iluminat vor fi unii cu aspect de epocă, astfel încât imaginea rezultată să fie apropiată de cea de altădată.

Reamintim, modernizarea este executată de firma Tancrad, costă 4.846.576 de lei, fără TVA, bani împrumutaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, şi trebuie să fie gata pe 22 martie 2016.

Citit 3374 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2015 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.