Măsuri suplimentare ANTIINCENDIU la SALA SPORTURILOR din Galaţi. CÂT VOR COSTA
Foto: Foto-arhivă

Măsuri suplimentare ANTIINCENDIU la SALA SPORTURILOR din Galaţi. CÂT VOR COSTA
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru ca Sala Sporturilor să devină mai sigură pentru cei care îi trec pragul, Primăria municipiului Galaţi este gata să cheltuiască 758.292 de lei fără TVA. Este vorba despre măsuri suplimentare privind securitatea la incendiu, contract pe care tocmai l-a scos la licitaţie, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Municipalitatea aşteaptă ofertele până pe 1 februarie 2016, după ce a aşteptat un an de zile ca să scoată la licitaţie aceste lucrări.

După cum v-am mai informat, la începutul anului 2015 aleşii locali au adoptat o hotărâre prin care Sala Sporturilor urma să beneficieze de lucrări menite să-i asigure securitatea la incendiu, lucrări stabilite în conformitate cu expertiza tehnică, în vederea obţinerii autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor.

În toamnă, după tragedia din Clubul Colectiv, am aflat că, pentru această investiţie abia fuseseră demarate procedurile legale pentru punerea în aplicare. Fusese întocmit studiul de fezabilitate şi întreaga documentaţie tehnică, necesare demarării licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor programate la Sala Sporturilor, banii necesari urmând să fie alocaţi cu prioritate din bugetul pe anul 2016.

Trebuie spus că, potrivit hotărârii, durata de realizare a investiţiei este de 12 luni şi este vorba despre: instalaţie de sesizare la incendiu cu senzori de fum, sirene de alarmă noi, instalaţie de stins incendiu cu patru hidranţi suplimentari, rezervor de apă incendiu şi o staţie de pompe, ignifugarea pereţilor sălii de competiţii sportive şi de protecţia la foc a tavanului metalic prin aplicarea unei vopsitorii termorezistente la incendiu.

Citit 2626 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.