S-a constituit Biroul Electoral de Circumscripție. Cine sunt judecătorii care vor superviza alegerile parlamentare la Galați

S-a constituit Biroul Electoral de Circumscripție. Cine sunt judecătorii care vor superviza alegerile parlamentare la Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Pregătirile pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc pe data de 11 decembrie, au intrat în linie dreaptă. Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Galați s-a constituit astăzi (sâmbătă), după ce, la Tribunal, a avut loc tragerea la sorți privind desemnarea celor trei judecători care vor conduce și activa în cadrul Biroului Electoral. Judecătorul Robert George Florea (președintele Tribunalului Galați) a fost ales președintele BEC, judecătorul Răzvan Dicu (magistratul care conduce Secția I Civilă) – locțiitorul acestuia, în timp ce judecătorului Paula Perijoc (președinte Secția II Civilă) i-a revenit calitatea de membru în cadrul Biroului Electoral. Tot astăzi, BEC Galați a fost completat și cu reprezentantul Autorității Electorale Permanente (AEP) – Andi Mihalache, președintele Filialei Sud-Est a AEP (entitatea care se ocupă cu organizarea și desfășurarea alegerilor).

În zilele următoare, Biroul Electoral de Circumscripție va fi completat, prin tragere la sorți, cu reprezentanții partidelor politice și minorităților naționale parlamentare (maximum șase persoane), iar ulterior, după depunerea candidaturilor pentru Camera Deputaților și Senat, BEC va mai fi completat cu membri ai partidelor participante la alegeri (în număr de trei).

Biroul Electoral de Circumscripție, care va fi format din 13 membri, funcționează la Sala Sporturilor, la fel ca la alegerile locale din data de 5 iunie, și este deschis zilnic, între orele 10,00 și 16,00.

Judecătorul Robert George Florea a mai avut calitatea de președinte al Biroului Electoral Județean la alegerile locale, iar Andi Mihalache a reprezentat, în repetate rânduri, Autoritatea Electorală Permanentă în birourile electorale.

Citit 4940 ori Ultima modificare Luni, 03 Octombrie 2016 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.