Cine conduce USR la Galaţi

Cine conduce USR la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Uniunea Salvaţi România (USR), partidul ai cărui lideri naţionali sunt Clotilde Armand şi Nicuşor Dan, este condus, la Galaţi, de Florin Staicu (care activează în domeniul IT) şi Radu Oprea (preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est), doi dintre cei 11 membri fondatori ai filialei locale. În urma alegerilor, lui Florin Staicu i-a revenit funcţia de preşedinte al USR Galaţi, iar lui Radu Oprea - cea de vicepreşedinte.

"Partidul Uniunea Salvaţi România este fondat pe structura Uniunii Salvaţi Bucureştiul şi este un continuator al partidului care a obţinut la Bucureşti, la alegerile locale, peste 30 la sută din voturi. USR îşi propune o reformare reală a mediului politic şi administrativ din România. Cei interesaţi să se implice pot veni la sediul din strada Nicolae Bălcescu, nr. 52, în zilele de marţi şi miercuri, între orele 10,00 şi 13,00. Cei care doresc să ne susţină pot veni alături de noi la strângerea de semnături, în zona Potcoava, unde există un cort montat special pentru această activitate, până la data de 16 octombrie, în intervalul orar 17,00 - 19,00. Fiecare semnătură este preţuită şi reprezintă o responsabilizare a Uniunii Salvaţi România în proiectul său politic", a spus Radu Oprea.

Cine sunt cei doi lideri ai USR

Florin Staicu are 42 de ani, este căsătorit şi are doi copii. Conform conducerii USR Galaţi, acesta nu a mai fost membru de partid, deşi a avut simpatii liberale şi a fost implicat în campania din 1996, alături de PL’93. Staicu este unul dintre gălăţenii care au ieşit, de-a lungul timpului, în stradă, pentru a protesta împotriva derapajelor şi abuzurilor clasei politice, dar nu numai (în 1990, 1991 cu ocazia protestelor împotriva FSN şi a lui Iliescu, în 1998 - la mitingul studenţesc împotriva taxelor pentru învăţământul superior, dar şi de curând, la protestele firave de la Galaţi). Deşi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative, specialitatea Comerţ - Marketing, din anul 2004 lucrează în domeniul IT, service şi vânzări.

Radu Oprea, în vârstă de 36 de ani, este antreprenor şi preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est. Acesta deţine o firmă de terminale de plăţi electronice şi s-a specializat în scrierea şi implementarea de proiecte cu finanţări nerambursabile. Oprea a absolvit „Tranzacţii internaţionale” la Universitatea „Dunărea de Jos” şi un masterat la Universitatea Pepperdine din SUA. Acesta a fost membru al PUR, în perioada 2003-2004, iar în anul 2012 a făcut parte din echipa lui Nicuşor Ciumacenco pentru Primărie, fiind unul dintre cei zece candidaţi independenţi la Consiliul Local. Radu Oprea spune că are o pasiune pentru democraţia participativă şi stimularea tinerilor de a iniţia afaceri start-up.        

Citit 13003 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2016 15:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.