USR Galaţi se REORGANIZEAZĂ înainte de campania electorală | Unii dintre candidaţi vor deveni noii lideri

USR Galaţi se REORGANIZEAZĂ înainte de campania electorală | Unii dintre candidaţi vor deveni noii lideri
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Dragoş Neamu (foto) combate acuzaţiile conform cărora foştii membri ai USR Galaţi ar fi fost folosiţi, iar, după strângerea semnăturilor, au fost aruncaţi la gunoi * Totuşi, el admite că modul în care filiala a fost desfiinţată seamănă cu o "execuţie" specifică partidelor tradiţionale


Filiala gălăţeană a Uniunii Salvaţi România (USR), dizolvată în urmă cu câteva săptămâni, pe fondul unor dispute interne, va fi reînfiinţată până la începutul campaniei electorale, ne-a declarat, în urmă cu doar câteva zile, Dragoş Neamu, mandatat de către conducerea partidului de la Bucureşti să pună bazele noii organizaţii locale. "Filiala, în mod juridic nu mai există, ea fiind desfiinţată din cauza problemelor care au existat iniţial, respectiv mai multe tabere, unde fiecare şi-a revendicat drept asupra acestei filiale. Din păcate, faptul că ei nu au reuşit să îşi armonizeze viziunile a creat o dezamăgire la centru, care nu a vrut să fie pusă în situaţia de a alege între unii sau alţii şi atunci a preferat să desfiinţeze filiala, tocmai pentru a nu crea parti-pris-uri. La insistenţele mele, conducerea USR de la centru a acceptat ca filiala să se reorganizeze şi să devină un partener politic valid în relaţia cu mediul comunitar gălăţean", afirmă reprezentantul USR, care precizează că „filiala se va reseta pe structura multor oameni care au început toată această aventură în Galaţi, care au muncit, care au tras, care au stat în ploaie şi în frig pentru a strânge semnături. Unii dintre ei apar şi pe listele de candidaţi”.

"Selecţia cadrelor" şi "sacrificarea imaginii"

Întrucât decizia desfiinţării filialei USR a stârnit un val de critici pe internet, atât din partea unor foşti membri, cât şi a unor simpatizanţi ai partidului (reacţii amplificate şi de lipsa unor explicaţii oficiale din partea liderilor de la Bucureşti ori a reprezentanţilor acestora), l-am întrebat pe Dragoş Neamu cine îşi asumă vina eşecului de la Galaţi şi de ce s-a dorit efectiv „decapitarea” fostei conduceri. „Dacă vreţi să vorbim despre o vină, toată lumea este vinovată în aceeaşi măsură în care toată lumea a încercat să facă ceva bine. Important de ştiut este că nimeni nu a avut o intenţie rea. Cred că a fost şi un soi de imaturitate, dar mai degrabă un soi de lipsă de încredere între grupurile acestea, care a apărut spontan. Unii se ştiau cu alţii, dar nu toţi împreună. Nu a fost timp să se armonizeze şi să se demonstreze faptul că poţi avea încredere în cel pe care nu îl cunoşti şi cu care te-ai asociat (…) S-a pornit foarte mult pe entuziasm, pe încredere, nici măcar nu a fost timp să iei şi să filtrezi toate listele. Pentru Galaţi, unii oameni nu erau eligibili conform criteriilor impuse de USR. Şi aici mă refer la Radu Oprea. Este foarte important de ştiut faptul că nu a existat un reproş în ceea ce priveşte cariera profesională a lui Radu Oprea, dimpotrivă. Dacă mulăm CV-ul profesional pe criteriile de eligibilitate impuse de USR, era candidatul ideal: antreprenor, şcoală americană, o minte vie, cu iniţiativă (…) Nici măcar trecutul lui politic nu este de vină, pentru că nu poţi să învinuieşti pe cineva că a fost în anturajul politic unor oameni politici în momentul în care USB-ul şi USR-ul nu existau. Problema a fost anturajul în care Radu Oprea se scaldă şi care nu creează suficiente argumente şi încredere USR-ului că, odată ajuns undeva, nu se va duce în tabăra cealaltă. La el, relaţiile acestea transced inclusiv în mediul de afaceri şi familial. Este foarte greu, uman, să rezişti unor presiuni care pot veni dinspre familie într-un moment critic în cariera ta politică, în care trebuie să iei o decizie. Trăgând linie, nu Radu Oprea profesional a avut o problemă, ci perspectiva şi riscul pe care îl putea genera în activitatea politică. Să nu subestimaţi comisia de investigaţii şi moralitate a USR, pentru că acolo sunt nişte oameni care au acces la nişte informaţii, de cele mai multe ori publice, şi care au o mare calitate: ştiu ce să caute şi unde”, ne-a spus Dragoş Neamu.

Întrebat dacă nu consideră că partidul s-a comportat precum cele tradiţionale, pe care USR le blamează, Dragoş Neamu  a replicat: „Într-adevăr, aceasta este percepţia. Dar nu este mai bine să gândim ceva ce nu a gândit niciodată un partid politic dintre cele cunoscute? Faptul că noi suntem atât de atenţi la selecţia cadrelor, fie şi prea târziu câteodată şi cu preţul de a sacrifica imaginea noastră? De ce să nu privim ca un aspect pozitiv, că ţinem foarte mult ca oamenii pe care îi oferim să fie de o altă calitate?”.

Liderii USR Galaţi au fost DEMIȘI, iar filiala DIZOLVATĂ | Partidul a murit încă din faşă

Citit 6436 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.