UPDATE - PSD o propune pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier | Nicușor Dan: Propunerea de premier a PSD, inacceptabilă

UPDATE - PSD o propune pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier | Nicușor Dan: Propunerea de premier a PSD, inacceptabilă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE - Nicușor Dan: Propunerea de premier a PSD, inacceptabilă

Nicușor Dan, președintele Uniunii Salvați România (USR), a declarat că propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru este inacceptabilă deoarece Sevil Shhaideh face parte din „gașca Mazăre-Nicușor Constantinescu” și nu are „anvergura necesară” pentru a exercita această funcție. 

Premierul propus are proprietăți în Siria - declarație de avere

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 8 iulie 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei. În declaraţia de avere a acesteia este menţionat şi un împrumut de 20.000 de euro acordat de către soţul său, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, şi ramburat în septembrie 2014. De asemenea, la secţiunea „datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat în anul 2012 şi scadent în 2017. În plus, ea deține în proprietate cu soțul său trei clădiri în Siria, una în Latakia și două în Damasc.


Sevil Shhaideh este persoana pe care social-democrații i-au propus-o președintelui Klaus Iohannis ca să ocupe funcția de premier. Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce a ieșit de la consultări la Cotroceni. Social-democrații au mers împreună cu reprezentanții ALDE la Cotroceni, iar propunerea făcută de PSD este susținută și de liberal-democrați. De altfel, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declara că este firesc ca viitorul premier să provină din rândul social-democraților.

Sursa: digi24.ro

Citit 5683 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2016 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.