GUVERNUL Grindeanu rămâne în funcţie. Ce le transmite premierul protestatarilor

GUVERNUL Grindeanu rămâne în funcţie. Ce le transmite premierul protestatarilor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Moţiunea de cenzură, iniţiată de PNL şi USR împotriva Cabinetului Grindeanu, în urma încercărilor de modificare a Codurilor penale, a fost respinsă, miercuri, la vot în Parlament, întrucât nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a "trece". Parlamentarii PSD şi ALDE au rămas în sală pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat. UDMR s-a abţinut.

Potrivit informaţiilor publicate de presa centrală, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR şi susţinută de PMP a "picat" cu 161 de voturi "pentru", opt voturi ”împotrivă”, iar 33 au fost anulate. Pentru ca moţiunea să treacă ar fi fost nevoie de 233 de voturi favorabile. Numărul senatorilor şi deputaţilor prezenţi a fost de 432, iar numărul de voturi exprimate - 202. Rezultatul a fost primit cu aplauze în plen, din partea parlamentarilor puterii.

„Această moţiune de cenzură este o sancţiune politică. „Noaptea, ca hoţii” a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu. Rar s-a văzut în România un abandon mai brutal al interesului public. Salvarea protejaţilor dvs. nu a existat în programul de guvernare cu care aţi ajuns în Parlament. Trei oameni cu înclinaţii dovedite către abuz şi un guvern în lesă nu pot reprezenta interesul ţării. Aţi comis-o rău, domnilor guvernanţi, domnilor parlamentari, şi o ţară întreagă v-a prins. Abrogarea OUG13 nu va şterge păcatele, culpa politică şi morală rămâne şi pentru ea trebuie să plătiţi cu funcţiile”, a spus Raluca Turcan, liderul PNL.

„M-am aşteptat cel puţin de la politicienii din PNL la mai multă înţelepciune în aceste momente dificile. Şi PNL, şi USR, şi preşedintele Iohannis nu sunt interesaţi decât de recâştigarea capitalului politic. Aţi depus o moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă. Când veţi înţelege că aţi pierdut alegerile? Această moţiune e doar o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios al preşedintelui Iohannis. Partide întregi se pun la remorca unui singur om. PNL şi USR au depus această moţiune pentru ca guvernul Grindeanu să nu mai mărească pensiile, salariile. Acest guvern a făcut pentru români cât guvernul Cioloş nu a făcut într-un an. Cât credeţi că veţi mai duce această bătălie? O lună, un an, patru ani? Cui ajută alimentarea acestei stări de ură? Acest guvern vrea să guverneze. Lăsaţi guvernul să guverneze”, le-a spus Liviu Dragnea, liderul PSD, parlamentarilor opoziţiei.

Premierul dă asigurări că Executivul nu va mai comite derapaje

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, în plenul Parlamentului, că a înţeles "emoţia şi supărarea" provocate de OUG 13 privind justiţia, iar guvernul nu va mai iniţia astfel de acte, urmând să fie un cabinet "al dialogului şi al consultării publice", informează news.ro. "Am înţeles pe deplin toată emoţia şi supărarea pe care OUG 13 le-au generat. O parte însemnată a acestei ţări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanţă", a declarat prim-ministrul. El a dat, în Parlament, asigurări că "nu va mai accepta nicio iniţiativă de acest gen în guvern". Sorin Grindeanu a ţinut să dea asigurări că modificarea Codurilor penale va trebui făcută în Parlament, alături de senatori, deputaţi şi specialişti din domeniu. "Începând de astăzi (ieri - n.r.), acest guvern va fi exclusiv unul al dialogului şi al consultării publice", a declarat premierul.

 

Citit 6391 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2017 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.