ATENȚIE! Câţi BANI veţi scoate din buzunar dacă depozitaţi MOLOZUL unde nu trebuie

ATENȚIE! Câţi BANI veţi scoate din buzunar dacă depozitaţi MOLOZUL unde nu trebuie
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru că se confruntă din ce în ce mai des cu această problemă, reprezentanţii Serviciului Public Ecosal au elaborat un comunicat pentru a-i informa pe gălăţeni că sunt pasibili de amenzi usturătoare, în cazul în care depozitează resturi de materiale de construcţii în locuri neamenajate pentru acest lucru.

"Colectarea selectivă a deşeurilor este obligatorie, conform legislaţiei de mediu, ceea ce înseamnă că abandonarea şi depozitarea deşeurilor în zone neautorizate se pedepseşte, prin lege, cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 20.000 şi 40.000 lei pentru persoanele juridice", ne-au explicat reprezentanţii Ecosal.

În municipiul Galaţi, pe lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere (dotate cu  containere maro, cu o capacitate de 1,1 mc) şi reciclabile (dotate cu recipienţi tip igloo) mai sunt două puncte de colectare, Puncte Verzi, unul în Micro 13 B, pe Drumul Viilor nr. 1, iar celălalt pe strada Etna nr. 29, în apropiere de Şantierul Naval.

Ce deşeuri pot fi predate

Atât persoanele fizice cât şi persoanele juridice pot aduce deşeuri de hârtie-carton, deşeuri din materiale plastice (peturi, folie, navete, lădiţe, pubele), deşeuri metalice, ambalaje de sticlă, anvelope uzate, deşeuri voluminoase (mobilă, parchet), deşeuri electrice şi electronice, deşeuri periculoase (baterii, becuri). Molozul provenit din lucrări de reamenajare interioară/ exterioară a locuinţelor este primit, pentru depozitare temporară cu titlu gratuit, în limita a 2 mc/an pentru persoanele fizice.

În caz că aveţi cantităţi mai mari de moloz, însă, trebuie să ştiţi că cei de la Ecosal vă pot aduce la locaţie un container pentru depozitare, pe care ulterior îl ridică în vederea ducerii la punctul de colectare.

"Ne propunem să îi informăm şi să îi responsabilizăm pe cetăţeni în aceste privinţe, astfel încât ei să ştie că pot apela oricând la noi. Fie că este vorba despre moloz, ori despre deşeuri voluminoase, noi răspundem afirmativ la orice solicitare. Avem echipe care se deplasează la locaţie, ridică deşeurile şi le aduc la punctul de colectare", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Citit 5977 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2017 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.