De ce se tot întrerupe curentul prin Galaţi. Explicaţii din partea distribuitorului

De ce se tot întrerupe curentul prin Galaţi. Explicaţii din partea distribuitorului
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

De aproape două luni, "Viața liberă" publică, zi de zi, întreruperile temporare ale furnizării energiei electrice anunțate de Sucursala Galați a companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER). Este un demers jurnalistic pe care îl facem benevol, în completarea anunţurilor de publicitate ale companiei, din respect pentru cititorii noștri, cărora le prezentăm, într-o formă simplificată și accesibilă, un "rezumat" zilnic al acestor întreruperi de curent, pentru a avea, astfel, timp să își asigure echipamentele electrice și electrocasnice din casă. 

Este logic să te gândești că astfel de lucrări sunt pentru modernizarea rețelelor electrice din cartiere și, pentru mai multe amănunte, am solicitat informații suplimentare de la reprezentanții DEER Galați.

"Pe raza județului Galați, Distribuție Energie Electrică România desfășoară lucrări de montare a grupurilor de măsură de balanță în posturile de transformare existente, pentru pregătirea implementării sistemului de măsurare inteligentă. Aceste lucrări au început în municipiul Galați fără a fi afectați consumatorii (prin lucrări de montare echipamente la rece), în data de 15 ianuarie 2024.

Lucrările pentru racordarea și implementarea acestor echipamente în sistem (ce au necesitat întreruperea în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor) au început în data de 19 februarie 2024, consumatorii fiind anunțați prin intermediul mass-media și prin înștiințări directe în cazul agenților economici importanți, pentru a fi luate toate măsurile ce se impun. Întreruperile sunt anunțate cu marjă de siguranță pentru un interval de 4 ore, dar, în cele mai multe cazuri, colegii noștri din teren au făcut tot posibilul ca alimentarea să fie reluată în maximum o oră și jumătate", a declarat pentru "Viața liberă", Marian Dănuț Mușat, adjunct șef Centrul de Operațiuni Rețea de Medie și Joasă Tensiune (COR MT JT) Galați.

L-am întrebat pe reprezentantul DEER în ce constau, practic, aceste lucrări. "La fiecare post de transformare se montează un echipament care măsoară întreaga cantitate de energie electrică (dar și ceilalți parametri ai energiei electrice: nivel de tensiune, intensitate etc.) distribuită către consumatorii aferenți acestui post, toate informațiile pe care le obține acest echipament fiind transmise către un server.

În viitorul foarte apropiat, tuturor consumatorilor li se vor monta aparate de măsurare a energiei electrice inteligente (cu citire, conectare și deconectare de la distanță). Se va realiza o balanță între energia înregistrată de aceste echipamente și energia distribuită către consumatori, iar în cazul în care între aceste două cantități sunt diferențe, ne va fi ușor să intervenim în zonele unde instalațiile electrice din gestiunea Sucursalei Galați sunt probleme de natură tehnică.

În municipiul Galați, această campanie se află în plină desfășurare, le prezentăm scuze tuturor consumatorilor pentru disconfortul creat și sperăm ca până la sfârșitul lunii mai să o finalizăm", ne-a mai spus Marian Dănuț Mușat.

Conform acestuia, "în viitorul foarte apropiat", la nivelul municipiului Galați, DEER va realiza lucrări de modernizare a instalațiilor de distribuție a energie electrice. Acestea vor consta în desființarea liniilor electrice subterane de 6kV și înlocuirea acestora cu linii de 20kV, inclusiv posturile de transformare aferente acestora, precum și în înlocuirea transformatorilor existenți în zonele cu prosumatori cu transformatori cu autoreglaj.

Citit 8095 ori Ultima modificare Vineri, 19 Aprilie 2024 21:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro