Polițistul ucis în accident de Paște, înmormântat cu onoruri (VIDEO)

Polițistul ucis în accident de Paște, înmormântat cu onoruri (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

O mare de oameni l-au condus pe ultimul drum pe polițistul Cristian Jalbă, cel care a sfârșit într-un teribil accident de motocicletă în duminica Paștelui. I-au fost alături pentru ultima dată colegi din serviciile pentru acțiuni speciale din Brăila, Vaslui și Vrancea, precum și 40 de motocicliști, care au însoțit cortegiul funerar pe tot traseul, de la Biserica ”Trei Ierarhi”, la Cimitirul ”Eternitatea”. 

Lacrimi, un munte de flori și onoruri militare. De asta a avut parte, la doar 41 de ani, polițistul gălățean Cristian Jalbă, luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al IPJ, cel care în prima zi de Paște a murit într-un cumplit accident, pe faleză. La funeraliile de joi au luat parte toți colegii lui Cristian, dar și mulți foști luptători, acum retrași din activitate, toată comanda Poliției Galați, colegi din alte servicii, rude, cunoscuți și prieteni. Alături de ei, 40 de motocicliști, actuali sau foști angajați MAI din cadrul structurilor de poliție, jandarmerie și pompieri, precum și luptători ai serviciilor speciale de la Brăila, Vrancea, Vaslui și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) de la București. După slujba de înmormântare, care a avut loc la Biserica ”Trei Ierarhi”, cortegiul funerar a pornit pe ultimul drum, spre Cimitirul ”Eternitatea”, urmând un traseu care a cuprins străzile Roșiori - Brăilei - Gheorghe Doja - bulevardul George Coșbuc. Cristian Jalbă a fost înmormântat cu onoruri militare, oficiate de garda de onoare a Jandarmeriei Galați. Polițistul a lăsat în urma sa doi copii. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Anchetă pentru ucidere și vătămare corporală din culpă

Moartea polițistului face acum obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Investigatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pentru  a stabili cu exactitate circumstanțele în care motocicleta condusă de polițist a intrat în impact cu autoturismul Mercedes, condus de un tânăr de 25 de ani. Potrivit concluziilor preliminare, șoferul mașinii ar fi vrut să întoarcă de pe banda 1 în dreptul Bisericii ”Sf. Gherman și Casian” de pe Faleza Superioară, dar i-ar fi tăiat calea motociclistului care venea pe banda 2. Acesta din urmă s-a izbit violent de stâlpul mașinii și a suferit leziuni incompatibile cu viața, decedând la spital, după ce a făcut mai multe stopuri cardio-respiratorii. Cu leziuni, dar care nu i-au pus viața în pericol, s-a ales și femeia aflată în spatele lui. Șoferul mașinii, care, ca o ironie a sorții, urma să devină în curând ofițer, fiind student în ultimul an la Academia de Poliție, a scăpat teafăr, fiind protejat de sistemele de siguranță ale bolidului.

Citit 7423 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 16:33

8 comentarii

  • postat de George
    Vineri, 10 Mai 2024 12:29
    109.166.135.***
    Era nustiu ce grad sau sef la jandarmi de asta toata galagia
    4
    13
  • postat de Relu
    Vineri, 10 Mai 2024 11:51
    85.186.244.***
    Puscarie pe viata pentru animalul din mercedes!
    16
    8
  • postat de gigel
    Vineri, 10 Mai 2024 09:05
    5.2.209.***
    Am crezut ca ne-au atacat rusii! Cateva salve de arma la mormant erau indeajuns cred pentru pomenirea lui
    5
    26
  • postat de Georgel
    Vineri, 10 Mai 2024 08:43
    84.117.46.***
    A murit la datorie, apărându-și țara?
    6
    35
  • postat de Traian
    Vineri, 10 Mai 2024 01:31
    86.120.239.***
    Una e să ții 2 minute de reculegere pentru un coleg și alta e să faci din echipajele de Poliție cortegiu funerar pentru un coleg care nu a murit la datorie, ci în timpul liber. Prea a devenit Poliția o Întreprindere Familială pentru nevoile și problemele altora,mai puțin ale societății.
    5
    48
  • postat de Nu va inteleg
    Joi, 09 Mai 2024 17:53
    86.106.137.***
    Dumnezeu sa ai aibă grija de el. A fost un om care a aplicat meseria lui. Din păcate orice om e supus unor riscuri în viata... Asta e. De ce politia din galati nu putea să-l ducă în liniște și respect la locul de veci? De ce sunete de mașini în misiune? E un respect mai mare asa?
    9
    90
  • postat de Irina
    Joi, 09 Mai 2024 17:02
    109.166.133.***
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    9
    54
  • postat de RIP
    Joi, 09 Mai 2024 16:08
    185.123.143.***
    Tot respectul pentru el. În schimb nu a fost plăcuta plecarea de la circa 2 politie în clacsoane. S-au speriat animale de companie, batrini. Nu cred ca și-a dorit clacsoane și sunete de mașini în misiune. La mormint da, onor militar. Pe strada, dacă un interlop cind moare urla muzica, îl detest.
    24
    92

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro