REVOLTĂ ȘI FURIE, după ”MARȚEA NEAGRĂ” | Live text | Noi imagini de la PROTESTUL de miercuri
Foto: Foto ”Viața liberă”, Anca Melinte

REVOLTĂ ȘI FURIE, după ”MARȚEA NEAGRĂ” | Live text | Noi imagini de la PROTESTUL de miercuri
Evaluaţi acest articol
(89 voturi)

UPDATE, ora 22,30 | Protestul s-a încheiat. Manifestanții au plecat de pe treptele de la Prefectură. Mai sunt câteva zeci de persoane, parte din ele adunate pe trotuarul din fața sediului PSD. S-a redeschis circulația pe Domnească.


UPDATE, ora 22,00 | Protestatarii, în jur de 1.500, au ajuns din nou în fața Prefecturii. Scandează ”Hoții, la închisoare, nu la guvernare”, ”Jos, jos, Guvernul mincinos” și se cântă ”Dragnea la pușcărie”. Când s-a trecut prin dreptul sediului PSD, strigătele au fost mai puternice.


UPDATE, ora 21,40 | Unul dintre tinerii protestatari, participant la marșul din această seară, are în mână o pancartă cu fotografia lui Picu Apostol Roman, viceprimarul UNPR al Galațiului, pe care scrie mare ”Demisia” și mesajul ”Rămâi la bar, nu viceprimar”. Fotografia îl înfățișează pe Picu Apostol Roman în celebrul trening fosforescent și este o captură a clipului video care a stârnit revolta gălățenilor.


UPDATE, ora 21,30 | Protestatarii au ajuns la Trei Star, mărșăluind pe Brăilei. Afară sunt -3 grade Celsius. Strada Brăilei este blocată pe sensul spre Centru, coloana numărând circa 2.000 de manifestanți.


UPDATE, ora 21,20 | Protestatarii au ajuns în acest moment în zona băncilor, după ce s-au oprit pentru puțin timp în dreptul Palatului Justiției. Aici, au scandat din nou ”Jos labele de pe Justiție” și ”Dragnea nu uita te așteaptă Rahova”.


UPDATE, ora 20,50 | O mare de oameni mărșăluiește pe Strada Brăilei. Manifestanții au ajuns la Inelul de Rocadă și nu au dat semne că au obosit. Protestatarii scandează ”Jos Guvernul”, ”DNA să vină să te ia”. O mare parte dintre manifestanți au făcut cale întoarsă, iar acum se îndreaptă către Palatul Justiției. Voci din rândul protestatarilor spun că aceștia vor să se întoarcă la sediul PSD.


UPDATE, ora 20,30 | Cei peste 3.000 de manifestanți au ajuns la Palatul Justiției și scandează ”Jos labele de pe Justiție”, ”Hoții” și ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă”. În acest moment, se îndreaptă spre Inelul de Rocadă.

Jandarmii au insistat ca marșul să se oprească la Palatul Justiției, însă manifestanții au plecat spre Inelul de Rocadă. Potrivit surselor din teren, acolo, protestatarii vor să formeze o horă.


UPDATE, ora 20,00 | Protestatarii, în număr de aproximativ 3.000, sunt în marș spre Palatul Justiției, ocupând o bandă de circulație a Străzii Brăilei. În prezent, ei se află în zona Trei Star.

Foto Anca Melinte:

Sursa foto, Facebook:


UPDATE, ora 19,40 | PROTEST la Galați - Strada Domnească, BLOCATĂ între Brăilei și Teatrul Dramatic | Protestatarii au pornit în marș pe Strada Domnească, intenționând să mărșăluiască și pe Strada Brăilei până la Palatul Justiției.

Foto Remus Basalic:


UPDATE, ora 19,00 | Protestatarii au așezat lumânări aprinse în fața sediului PSD și pe gard, iar un bărbat afișează o pancartă cu mesajul ”Îndrăznește acum, Liviule, să crezi și tu în România”. Peste 1.500 de persoane protestează în acest moment pe Strada Domnească.

Circulația pe Strada Domnească este blocată între Strada Brăilei și Teatrul Dramatic.


UPDATE, ora 18,25 | Aproximativ 1.000 de persoane au blocat Strada Domnească și au ocupat scările Prefecturii. Protestatarii intenționează să meargă în marș pe traseul Strada Domnească - Strada Brăilei până la Palatul Justiției.

Un troleu și un autobuz sunt blocate în acest moment de protestatari.

Foto Marius Prisacariu:


UPDATE, ora 17,45 | În acest moment, peste 400 de persoane protestează în Galați.


UPDATE, ora 17,15 - A început PROTESTUL la Galați | Aproximativ 250 de gălățeni protestează în acest moment în fața Prefecturii Galați. Numărul acestora este în creștere. Grupuri de oameni continuă să li se alăture protestatarilor.

Foto Marius Prisacariu:

Oamenii scandează ”Jos Guvernul”, ”Ați votat liber la furat”, ”DNA să vă ia”, ”Demisia”, ”Hoții”, ”PSD - ciuma roșie”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, ”PSD - partidul mafie”, ”Vrem justiție, nu corupție”. Pe lângă studenți, la protest participă și angajați din Justiției, precum și reprezentanți ai sindicatelor.

La Prefectură au ajuns câteva zeci de studenți. Aceștia au fost primiți cu aplauze de protestatari. Studenții afișează pancarte cu mesaje ”Să vă fie frică, studenții se ridică” și ”Nu ne-ați cumpărat cu transportul”.

Vom reveni.

 

Foto Marius Prisacariu:


UPDATE, ora 16,00 Studenții se alătură protestului de la Prefectură | "Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își exprimă dezacordul cu privire la modificările Codului Penal și al Codului de Procedură Penală, ce vizează dezincriminarea abuzului, neglijenței în serviciu și a conflictului de interese.

Considerăm că în calitate de cetățeni ai acestei țări avem atât drepturi, cât și obligații;

Avem dreptul de a fi activi din punct de vedere civic.

Avem dreptul de a protesta atunci când moralitatea ne îndeamnă. Avem obligația de a apăra integritatea României, în toate formele sale.

Solicităm Guvernului României retragerea ordonanței de urgență și ne rezervăm dreptul de a participa, în mod pașnic, la toate manifestațiile de protest ce vor fi organizate în Galați.

Astfel, astăzi vom participa la protestele organizate în fața Prefecturii Galați, pornind din Campusul Studențesc „Alexandru Ioan Cuza” începând cu orele 16:30.

Dacă susțineți inițiativa noastră și a celor 100.000 de oameni ce au ieșit în stradă în zilele anterioare vă invităm să vă alăturați", a anunțat Liga Studenților.


UPDATE ROMÂNIA FIERBE! Peste doar câteva ore, și gălățenii vor fi din nou în stradă | Aproximativ 1.000 de gălățeni au anunțat, pe rețelele de socializare, că în această seară, începând cu ora 17,00, vor fi în stradă, în fața Prefecturii. Tinerii se mobilizează pe Facebook și fac apel la cei care nu au ieșit la vot să li se alăture "pentru apărarea democrației".

"Un Guvern care ignoră voința poporului nu poate fi un Guvern legitim", este doar unul dintre mesajele pe care gălățenii îl promovează pe rețelele de socializare. Un alt tânăr i-a îndemnat pe internauți să aducă pahare din plastic și termosuri cu ceai fierbinte, pe care să îl împartă cu manifestanții. 

O gălățeancă a găsit o metodă inedită de a face apel la oameni să iasă în stradă. Aceasta a afișat în scara blocului în care locuiește, pe geamul uneia dintre uși, două mesaje prin care își îndeamnă vecinii să participe la protest.

Sursa foto: Facebook

Mitinguri de amploare sunt anunțate, în această seară, în cel puțin 20 de orașe din România. La București, peste 2.000 de oameni se află, încă de dimineață, în Piața Victoriei, potrivit Hotnews. Circa 2.000-2.500 de oameni protestează, miercuri, în Piața Victoriei, cerând demisia Guvernului, după adoptarea, în noaptea de marti spre miercuri, a Ordonanței de Urgență privind modificarea codurilor penale. Mulțimea strigă: "Ieșiți din casă dacă vă pasă", "Refuz acest abuz" și "În democrație hoții stau la pușcărie". Mașinile care trec claxonează. Lumea cere demisia lui Iordache și strigă împotriva lui Ciorbea. Mulți oameni în mulțime în costume, la palton și tinere în ținută "office". Mulți au ieșit în pauza de prânz de la clădirile de birouri. Gama de vârste e variată, informează jurnaliștii de la Hotnews.

Marți noapte, au avut loc PROTESTE FULGER, inclusiv la GALAȚI, după ce Guvernul a adoptat proiectul de lege privind GRAȚIEREA şi ordonanţa de modificare a Codurilor Penale

Citit 34887 ori Ultima modificare Joi, 02 Februarie 2017 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.