Firmă nouă, probleme vechi: STRĂZILE din Galaţi iluminate parţial - PERICOL pentru pietoni

Firmă nouă, probleme vechi: STRĂZILE din Galaţi iluminate parţial - PERICOL pentru pietoni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Din septembrie, SC Total Strada SRL asigură funcţionalitatea iluminatului public, dar în Galaţi sunt în continuare probleme cu asigurarea acestui serviciu * Străzile sunt iluminate numai pe o parte, stâlpii strălucesc din doi în doi, iar în anumite zone mergi orbecăind zeci de metri


Supremaţia societăţii Luxten Lighting Company, care s-a ocupat de iluminatul public timp de 12 ani la Galaţi, s-a încheiat de la sfârşitul lunii august, iar din septembrie SC Total Strada SRL din Bucureşti se ocupă de mentenanţa iluminatului public. Cu toate că societatea s-a schimbat, meteahna se pare că este aceeaşi, străzi din oraş rămânând în continuare întunecate.

În aceeaşi perioadă de timp, am primit mai multe sesizări cu privire la calitatea iluminatului stradal. Potrivit unui şofer auto, trecerea de pietoni de pe strada Domnească, din zona Praktiker, este extrem de slab luminată, iar dacă nu eşti atent poţi lua oricând un pieton pe capota maşinii. Străzi slab luminate mai sunt Henri Coandă, dinspre Micro 40 către 39, dar şi Siderurgiştilor, de la Isharo spre Aurel Vlaicu. Totodată, străduţele şi aleile de cartier par a suferi cel mai mult.

„Pe aleea care face legătura între Şcoala Nr. 7 şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, dar şi aleea care duce spre Şcoala 13 nu sunt becuri, dacă sunt becuri la stâlp, stâlpii au cablajul smuls şi aşa mai departe”, ne spune Sonia, care locuieşte în zonă.

Şi oameni care locuiesc pe Oltului susţin că stâlpii dau lumină din doi în doi. „Problema cea mai importantă mi se pare că nu se văd trecerile de pietoni. Omul vede când traversează dacă vine o maşină, dar e posibil să nu-l vadă şoferul pe pieton”, ne-a spus Anda. Aceeaşi problemă, a întunericului, pare a exista şi în zona Secţiei III de Poliţie din Micro 19.

Cine, cum repară şi unde semnalăm avariile

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, instituţia primarului contabilizează, în fiecare zi, problemele semnalate de cetăţeni privind funcţionalitatea sistemului de iluminat public şi, tot zilnic, Primăria dă ordin de lucrări operatorului desemnat să se ocupe de mentenanţa sistemului - SC Total Strada SRL Bucureşti - pentru remedierea avariilor.

„Disfuncţionalităţile identificate în sistemul de iluminat public au două cauze majore: avarii la instalaţiile şi/sau echipamentele sistemului public, caz în care intervine operatorul aflat sub contract cu Primăria, şi avarii în sistemul de alimentare cu energie electrică, în cazul cărora competenţa de soluţionare aparţine Electrica SA. Primăria municipiului Galaţi notifică frecvent Electrica SA, cu privire la avariile identificate, însă nu poate controla programul de remediere a avariilor derulat de distribuitorul de energie electrică”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu.

Numărul de telefon la care cetăţenii pot semnala avarii în sistemul de iluminat public este 0336. 40.10.63 (dispecerat Total Strada). Contractul încheiat de către Primăria Galaţi cu Total Strada este în valoare de 5,4 milioane de lei, valabil pentru următorii doi ani, şi nu va putea fi subcontractat.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 3415 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2015 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.