Înainte de căderea ZĂPEZII în Galaţi, au început să fie PLANTAŢI PUIEŢI prin oraş

Înainte de căderea ZĂPEZII în Galaţi, au început să fie PLANTAŢI PUIEŢI prin oraş
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Puieţii de tei, ulm, platan şi frasin promişi de societatea Gospodărire Urbană se văd deja pe aliniamentele stradale, dar şi în zona parcurilor. Zeci de arbori tineri şi-au luat locul în primire de-a lungul bulevardului Coşbuc, începând din zona Patinoarului, dar şi pe Faleza Superioară.

Pe Faleză, acolo unde nu au fost încă plantaţi puieţi, se vede pregătit terenul. Gropile au fost săpate şi aşteaptă acum copacii. Puieţi au apărut şi pe Oţelarilor, pe spaţiul verde din apropierea restaurantului „Lupul de mare”, dar şi în parcul Rizer şi în jurul acestuia. Gospodărire Urbană nu a uitat să planteze tei tineri nici pe Domnească, dar nu în toate alveolele sărăcite, în anii trecuţi, de arbori maturi.

Astfel, alveolele din staţia de autobuz de la Modern încă mai aşteaptă puieţi. Vom vedea câţi vor rezista iernii şi dacă la anul, când vor fi plantaţi toţi arborii comandaţi, vor mai ieşi la numărătoare.

Săptămâna trecută, societatea Gospodărire Urbană ne-a comunicat că au ajuns 500 de arbori din cei 1.000 comandaţi şi că aceştia urmează să fie plantaţi în următoarele zone: Grădina Publică, Parc ANL, Parc Rizer, Faleza Inferioara, Faleza Superioară, Parc Selgros, Siderurgiştilor, Stadionului şi Oţelarilor, Domnească, Coşbuc. Contractul pentru achiziţia celor 1.000 de puieţi a costat 89.000 de lei, iar furnizor este societatea Paulflowers, din judeţul Alba.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 3413 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2015 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.