ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI/ La Galaţi, MANIFESTAŢII cu sunet numai pentru oficiali. Peste 3.000 de gălăţeni au fost ignoraţi (FOTO)
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI/ La Galaţi, MANIFESTAŢII cu sunet numai pentru oficiali. Peste 3.000 de gălăţeni au fost ignoraţi  (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

* Cine n-a stat exact în faţa Prefecturii n-a văzut şi nici nu a auzit nimic din prima parte a programului


Ziua de 1 Decembrie se anunţa, la orele dimineţii, fără prea multe emoţii şi cu puţini oameni de rând prezenţi la manifestări. La ora 11,00, pe lângă membrii de partid, care se înghesuie an de an să depună alături de şefi coroane la Mausoleul Eroilor, prea mulţi gălăţeni nu au fost în Cimitirul Eternitatea pentru comemorare. Câţiva curioşi s-au strâns în preajma Mausoleului să facă şi ei câte o poză. Au depus coroane aceleaşi instituţii şi partide politice, iar cea mai simpatică prezenţă a fost a unei fetiţe îmbrăcată în costum popular.

Emoţiile, steagurile de diferite mărimi şi lumea multă s-au adunat toate pentru momentul organizat de Prefectura Galaţi la ora 13,00, când au fost programate un exerciţiu de mânuire a armelor, o paradă în uniforme de epocă, dar şi parada mijloacelor de intervenţie tehnică.

Gălăţenii au început să se strângă în zona Prefecturii încă de la ora 12,00, deci cu o oră înainte de manifestaţii, motiv pentru care cei care au venit chiar la ora începerii, la 13,00, nu au mai prins un loc cu vedere bună.

Cu toate că evenimentele nu au fost la fel de spectaculoase ca anul trecut - când gălăţenii au avut parte de senzaţii tari pe esplanada Prefecturii, prin simularea unui grav accident rutier, provocat de o coliziune între două autoturisme - patrioţii nu au fost puţini nici în acest an.

Peste 3.000 de oameni au fost prezenţi la parade, numai că mare parte dintre aceştia nu numai că nu au apucat să vadă, dar nici măcar să audă cum s-a desfăşurat exerciţiul de mânuire a armelor şi prezentarea uniformelor de epocă, organizate de către Asociaţia Tradiţia Militară şi Jandarmerie, pentru că acestea s-au petrecut doar în faţa Prefecturii. Oamenii care au venit să sărbătorească laolaltă cu oficialităţile au stat de o parte şi de alta a străzii Domnească pe un perimetru destul de întins, de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” până aproape de intersecţia cu Universităţii. Din păcate, sistemul audio a fost aproape inexistent, astfel încât cei care nu erau în preajma scărilor Prefecturii nu au auzit nimic.

Cu toate că foarte puţini au putut admira prezentarea uniformelor de epocă şi exerciţiul de mânuire a armelor, dar şi în pofida faptului că, la un moment dat, cei care îmbrăcau uniformele s-au cam încurcat la executarea comenzilor, gălăţenii au fost generoşi în aplauze.

Toţi au reuşit să vadă, măcar fugar, parada militară şi mijloacelor tehnice de intervenţie asigurate de Batalionul 284 Tancuri, Batalionul 300 Infanterie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Serviciul Poliţiei de Frontieră, Serviciul Român de Informaţii şi Poliţia Locală.

Evenimentele organizate de Prefectură s-au încheiat, marţi seară, cu tradiţionala defilare cu torţe, ce s-a desfăşurat între orele 18,00 şi 19,00, pe traseul Inelul de Rocadă (Ţiglina I) - strada Brăilei - Palatul de Justiţie - strada Prelungirea Coşbuc - Parc Viva. Mulţi gălăţeni au defilat alături de militarii cu torţe. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 8726 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2015 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.