Declaraţii contradictorii | Primăria Galați crede că vom avea CĂLDURĂ din 1 noiembrie, CET - mai târziu

Declaraţii contradictorii | Primăria Galați crede că vom avea CĂLDURĂ din 1 noiembrie, CET - mai târziu
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Electrocentrale şi Calorgal au semnat, ieri, contractul care le dă garanţia gălăţenilor că vor primi căldură în sistem centralizat. Cu toate acestea, zecile de mii de oameni dependenţi de sistemul public de termoficare mai au de aşteptat până când caloriferele li se vor încălzi. Chiar dacă primarul Ionuţ Pucheanu a declarat, săptămâna trecută, că, din punctul său de vedere, la 1 noiembrie gălăţenii vor primi căldură, reprezentanţii Electrocentrale ne-au declarat că, în cel mai optimist scenariu, agentul termic va ajunge în casele oamenilor în jurul datei de 7 noiembrie, iar în cel mai pesimist scenariu - la jumătatea lunii viitoare.

Potrivit reprezentanţilor CET, contractul încheiat, ieri, cu autorităţile locale nu este de ajuns, întrucât municipalitatea, Calorgal, CET şi Romgaz mai trebuie să semneze convenţia de plată pentru această iarnă, în timp ce Electrocentrale aşteaptă, la rându-i, să parafeze contractele cu Romgaz pentru furnizarea de combustibil şi să-i fie aprobat de către creditori (în special Romgaz) un nou grafic de eşalonare a datoriilor, încă nerecuperate de la falimentata Apaterm.

„Considerând că până la sfârşitul acestei săptămâni vom reuşi să avem toate aceste contracte semnate şi noua convenţie de reeşalonare acceptată, precum şi asigurarea surselor de plată a avansului din partea muncipalităţii/ distribuitorului, putem discuta despre o pornire a sistemului într-un termen de şapte-zece zile de la acel moment, perioadă care ne este nouă necesară pornirii instalaţiei”, a afirmat Sinan Mustafa, directorul general şi administratorul special al CET.

Gălăţenii NU vor avea CĂLDURĂ la 1 noiembrie. IATĂ care este TERMENUL avansat de autorităţi

Citit 7070 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.