FOTO | Contract de 3,1 milioane de lei, pentru o PARCARE CU PARC şi LOC DE JOACĂ

FOTO | Contract de 3,1 milioane de lei, pentru o PARCARE CU PARC şi LOC DE JOACĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Primăria Galaţi a scos la licitaţie un contract în valoare de 3.160.968 de lei fără TVA, fonduri de la bugetul local, pentru proiectarea şi amenajarea unei parcări şi a unui parc în Ţiglina II, aferent blocului E6.

Conform anunţului postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria aşteaptă ofertele pentru investiţia urbană până pe 6 martie, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ. Amenajarea parcării cu parc în zona blocului E6 din Ţiglina II este un proiect a cărui documentaţie a fost realizată de Proiect SA, în timpul mandatului fostului primar, Marius Stan, şi a costat 16.400 de lei fără TVA, de la bugetul local.

Ce se doreşte

Investiţia, care a primit undă verde din partea aleşilor în octombrie 2016, vizează terenul eliberat de garaje şi se învecinează la est cu blocul E6, la vest cu incinta Colegiului Pedagogic, la nord cu incinta Grădiniţei 9, iar la sud cu zona străzii Brăilei. Conform caietului de sarcini, se doreşte, în primul rând, realizarea unei alei carosabile de acces aferentă blocului E6, inclusiv a trotuarelor şi a unor locuri de parcare adiacente aleii. Nu mai puţin importantă este amenajarea, în zona grădiniţei, a unui loc de joacă pentru copii, cu leagăne, balansoare, gropi de nisip, rastele pentru biciclete, bănci, pergole, arbuşti, gazon, gard viu, lampadare decorative, cişmea cu apă potabilă, dar şi grup sanitar ecologic. Proiectul prevede şi amenajarea unor spaţii verzi pentru reabilitarea peisagistică a zonei şi hidranţi de grădină pentru udarea zonelor de verdeaţă.

Investiţia, aşa cum a fost aprobată de aleşii locali, are ca termen de execuţie 12 luni de la data atribuirii contractului, iar primarul Ionuţ Pucheanu crede că va fi respectat: „Dacă la momentul atribuirii nu vor exista contestaţii, evident că la anul pe vremea aceasta, sau poate chiar mai devreme, vom avea o nouă parcare modernă şi un parc”.

Aşa arată, în studiul de fezabilitate, investiţia dorită în Ţiglina II (Aleea carosabilă va face legătura între strada Brăilei, zona Grădiniţei nr. 9, Biserica „Sf. Nicolae” şi partea de vest a amplasamentului de locuit, spre strada Constructorilor):

Foto 2, galerie: ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Citit 9158 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.