Somnul dosarelor naşte monştri

Somnul dosarelor naşte monştri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două corpuri de clădire din incinta sediului Poliţiei Comunitare, de pe strada Traian, sunt în prezent amenajate de către muncitorii SC Vâlceana.

Lucrările, care se vor finaliza la începutul lunii iunie, după estimările primarului Dumitru Nicolae, costă în jur de 180.000 de lei. În cele două corpuri de clădire se vor muta toate dosarele care în prezent constituie arhiva primăriei.

„Este foarte important ca aceste dosare să fie ţinute în spaţii adecvate, nu să ne trezim cu arhiva distrusă de inundaţii sau incendii”, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Deşi pare mare, valoarea lucrărilor de amenajare a clădirilor ce vor adăposti arhiva primăriei nu este nici jumătate din valoarea unui proiect derulat în Prefectura Galaţi, proiect care se referă tot la realizarea unei arhive.

Însă, la Prefectură, vorbim despre o arhivă electronică, adică despre monitorizarea hârtiilor depuse de cetăţeni, în prefectură.

În plus, o astfel de bază de date (care permite oricând aflarea, pe computer, a „drumului” unei hârtii a cetăţeanului) va fi pusă într-o reţea comună cu toate instituţiile publice descentralizate, dar şi cu primăriile din judeţ.

Valoarea acestui proiect (lansat la Prefectură săptămâna trecută) este de 478.370 lei (din care UE susţine 85 la sută din sumă).

„Prin Prefectură nu trec decât zece la sută din totalul hârtiilor care trec printr-o primărie”, a parat primarul, spunând că este foarte important ca arhiva să fie şi tradiţională, cu dosare…

Şi totuşi, tehnica modernă ar putea uşura munca angajaţilor din primărie. Nici hârtiile nu s-ar mai rătăci uşor, nici nu ar fi uitate prin cine ştie ce sertar…

Citit 774 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.