Locatari scoşi afară cu forţa | Au început evacuările la blocurile din Bădălan (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Locatari scoşi afară cu forţa | Au început evacuările la blocurile din Bădălan (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Mai multe persoane care locuiesc într-un bloc de pe strada Bazinul Nou, în Bădălan, au fost ieri executate silit, în baza unor sentinţe judecătoreşti cerute de proprietarul terenului. Pe rolul Judecătoriei Galaţi se află în continuare zeci de cereri de evacuare înaintate de SC Agrogal.

După numeroase somaţii şi procese de evacuare, ieri, 3 martie, a venit ziua în care SC Agrogal SA, proprietarul terenului pe care se ridică fostele blocuri ale IAS, a trecut la evacuarea persoanelor care stăteau acolo fără titlu locativ. Executorul judecătoresc însoţit de jandarmi şi un reprezentant al agentului economic, s-a prezentat, în primă instanţă, la uşile a doi locatari, o familie cu doi copii şi un bărbat care locuieşte singur.

În ambele cazuri, Agrogal a deschis proces de evacuare anul trecut, Judecătoria Galaţi admiţând cererile şi pronunţând decizii favorabile societăţii, în septembrie 2016. Cu toate acestea, niciunul dintre debitori nu a plecat de bunăvoie. Oamenii susţin că au avut contracte, dar că au fost păcăliţi şi nu li s-au mai reînnoit.

"Stau aici de 40 de ani. Am doi copii mici, unul are numai un an şi patru luni. Am primit somaţia pe 24 februarie. Noi am plătit chirie, utilităţi aici, dar ne trimiteau banii înapoi. Nu avem bani să stăm cu chirie în altă parte, muncim cu ziua, abia ne descurcăm", ne-a spus Gabi Găgescu, una dintre persoanele executate. În aceeaşi situaţie s-a găsit şi Gheorghe Cherciu, care stă în acel imobil de mai bine de jumătate de veac. Este singur, munceşte cu ziua, iar ieri, când a venit executorul, era la câmp. "Ne dau afară că nu mai au nevoie de noi. Am lucrat la IAS din 1980 şi aici am stat toată viaţa. De ce nu ne-au dat afară imediat după ce au preluat terenul?", se întreba revoltat bărbatul.

Situaţia nu este tocmai clară nici pentru locatarii care au fost şi ei daţi în judecată, dar au câştigat. "Noi stăm aici de 40 de ani. Am amenajat locuinţa, i-am făcut îmbunătăţiri, am plătit la zi chiriile şi utilităţile, chiar şi după 2004, când s-a schimbat proprietarul. Noi plătim datoriile prin poştă, pentru că de astă-vară nu au vrut să ne mai primească plăţile, ni le trimiteau înapoi. Vor să adunăm datorii şi să ne dea astfel afară", ne-au spus doi soţi, care au o sentinţă favorabilă.

Referitor la situaţia zecilor de familii aflate în imobilele de pe strada Bazinul Nou, am cerut ieri un punct de vedere şi conducerii SC Agrogal, dar până la închiderea ediţiei nu am primit niciun răspuns. 

Citit 24894 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.