Funcţionarii administraţiei, FĂRĂ GRATUITĂȚI. Cine va beneficia de FACILITĂȚI la TRANSPORT

Funcţionarii administraţiei, FĂRĂ GRATUITĂȚI. Cine va beneficia de FACILITĂȚI la TRANSPORT
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Stabilirea categoriilor de pasageri care vor beneficia de gratuităţi sau de abonamente cu preţ redus la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale Transurb a stârnit discuţii la recenta şedinţă a Consiliului Local.

Consilierul local PNL Onuţ Atansiu, de la care primarul Ionuţ Pucheanu a preluat ideea ca elevii şi studenţii să plătească un leu pentru un abonament de transport pe o line, a propus un amendament: „Sunt foarte mulţi angajaţi care au venituri cât ale pensionarilor. Bugetul local poate suporta ca pentru acelaşi venit pe membru de familie să avem un acelaşi cost pe abonament”.

"Pentru pensionari este poate o formă de gratitudine pentru tot ce au făcut oamenii aceştia de-a lungul vieţii lor pentru societatea în care trăim", a spus primarul. A admis, însă, că poate ar trebui ajutaţi şi cei cu venit minim pe economie, dar a atras atenţia că Transurb beneficiază de subvenţii de la bugetul local de aproximativ 8 milioane de euro şi trebuie rentabilizat. Aşa că a luat o măsură radicală: „Niciun angajat al Primăriei sau al societăţilor din subordinea Primăriei nu va mai beneficia de transport în comun doar pe baza legitimaţiei. Fiecare societate îşi fixează un număr de abonamente. Când angajatul se deplasează în interes de serviciu, e normal să nu plătească, dar în rest, nu mergi pe banii Primăriei! Am făcut acest exerciţiu în Primărie: am întrebat câţi au nevoie de abonament gratuit! Aţi fi surprinşi! Şi acela cu 7.000 de lei, şi cel cu 8.000 de lei, şi cel cu 1.800, toată lumea! Este inacceptabil”, a declarat Pucheanu.

Pentru angajaţii care fac muncă pe teren Primăria a comandat 80 de abonamente nenominale, care vor fi predate la terminarea programului de muncă şefului de serviciu.

Pensionari, elevi, studenţi şi şomeri

Potrivit deciziei aleşilor, de la 1 aprilie persoanele fără venituri, cu vârsta peste 65 de ani şi pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 1.450 lei brut/lună vor beneficia de abonament cu preţ redus cu 98 la sută, pe o linie.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 1.451 şi 2.000 lei brut/lună, vor avea o reducere de 75 la sută la preţul abonamentului pe o linie.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.001 şi 2.500 lei brut/lună vor plăti doar 50 la sută din costul abonamentului pe o linie.

Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr.448/2006  privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi de HCL nr.126/2007 privind aprobarea modalităţii de acordare a gratuităţii precum şi cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai acestora, vor beneficia de abonament gratuit pe o linie. La fel şi persoanele beneficiare de indemnizaţie de şomaj.

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional şi liceal acreditat/autorizat, din municipiul Galaţi, vor achiziţiona abonament cu preţ redus cu 98 la sută, pe o linie.

De aceeaşi facilitate vor beneficia şi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galaţi.

Citit 16700 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.