Gălăţenii şi-au pierdut apetitul pentru MUNCĂ

Gălăţenii şi-au pierdut apetitul pentru MUNCĂ
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

La bursa locurilor de muncă desfăşurată, ieri, în holul Universităţii "Dunărea de Jos", 64 de agenţi economici au pus pe masă 1.692 de joburi. Nu toate de director, nu toate însemnând muncă de birou. S-au căutat, însă, de la paznici la ingineri şi de la muncitori necalificaţi la manageri de marketing.

Printre cei care au venit să îşi caute oameni au fost olandezii de la Den Breejen, ArcelorMittal şi Şantierul Naval din Constanţa. N-au lipsit Carrefour şi McDonald's. Au recrutat şi BRD şi Raiffeisen Bank, dar şi Yazaki. S-au prezentat cu ofertă de angajare şi marile firme de construcţii şi comerţ cu materiale de profil din Galaţi, printre care Arabesque şi Lemacons.

Cu toate oferta destul de diversificată, gălăţenii n-au avut, ieri, apetit pentru angajare. Bilanţul comunicat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) arată că la bursă au venit doar 1.300 de oameni. Nici măcar un candidat pe loc.

Tecucenii, mai muncitori

După vreo oră de la deschiderea bursei, directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, declara că se bucură văzând că gălăţenii nu s-au călcat în picioare la standuri, ci au venit, mai degrabă, în flux continuu. Ce-i drept, la acel moment, Universitatea chiar părea animată. Pe la ora 11.00, însă, flxul continuu s-a cam oprit.

Conform primelor date ale AJOFM, dintre cei 1.300 de oameni veniţi la bursă, 330 au fost selectaţi în vederea angajării, iar opt au bătut, pe loc, palma cu agenţii economici. E vorba despre trei agenţi de securitate şi câte un paznic, îngrijitor clădiri, tâmplar, dulgher şi polizator.

La Tecuci, 27 de angajatori au oferit 200 de locuri de muncă. Prezenţa a fost mult mai bună decât la Galaţi, în condiţiile în care 350 de oameni şi-au încercat norocul. Au fost selectate, în vederea angajării, 80 de persoane.

Oferte diverse

N-are cum să nu îţi atragă atenţia prezenţa la o bursă a locurilor a ArcelotMittal. Or fi clevetind gălăţenii că nu mai e Combinatul ce-a fost, dar rămâne, totuşi, cel mai mare angajator din judeţ. Ieri, compania căuta ingineri, programatori, economişti şi câte 50 de electricieni, electromecanici şi lăcătuşi. Den Breejen căuta secretară, ingineri şi încă vreo 10 meseriaşi. Cozamin căuta 200 de operatori confecţii şi 100 de muncitori necalificaţi. Şantierul Naval Constanţa oferea peste 300 de locuri de muncă, de la inginer navalist la sudori, lăcătuşi, electricieni şi strungari. Chiar şi Yazaki Brăila a venit să recruteze doi ingineri şi 50 de confecţioneri de cablaje auto.

Patron, caut de muncă

Pe Radu Florea Gheorghe l-am întâlnit când îşi depunea ultimele CV-uri: "Am 50 de ani, mai am puţin până la vârsta de pensionare - am fost şi cocsar, în tinereţe - dar vreau să continui. Sunt electrician naval, cu experienţă". Interesant este că printre cei aflaţi în căutarea unui job nu erau numai oameni fără ocupaţie, ci şi unii care vor să crească profesional. Cătălin are 31 de ani şi, tehnic vorbind, e patron. "Sunt inginer electronist, dar am terminat şi cibernetica. Vreau să lucrez în programare şi baze de date. Sunt administratorul propriei mele companii de grafică, dar pot face mai mult. Am găsit câteva joburi interesante în IT. Am cerut un salariu de 2.500 de lei net", ne-a declarat Cătălin.

Citit 11730 ori Ultima modificare Duminică, 09 Aprilie 2017 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.