Pentru relocarea unităţilor de la parter de bloc. Construirea a două GRĂDINIȚE, votată de aleşi
Foto: În Galaţi nu s-a mai construit din 2012 o grădiniţă nouă | Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Pentru relocarea unităţilor de la parter de bloc. Construirea a două GRĂDINIȚE, votată de aleşi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Grădiniţele 40, 10 şi 3 s-ar putea muta, de la parter de bloc, în casă nouă. Consilierii locali au dat undă verde construirii a două grădiniţe, aprobând studiile de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi sursele de finanţare.

Ambele investiţii au ca temei „deficitul major de locuri în grădiniţe şi noile reglementări specifice în vigoare privind spaţiul dedicat per copil”. Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean, în municipiul Galaţi sunt peste 4.000 de preşcolari şi doar 48 de grădiniţe. După cum v-am mai informat, studiile de fezabilitate ale celor două grădiniţe - pentru care Primăria a plătit firmelor ATU Consulting SRL şi SC Proiect SA 18.000 de lei fără TVA şi, respectiv, 26.800 de lei fără TVA - sunt, de fapt, actualizări ale unor documentaţii mai vechi, din 2008!

Investiţie de 5,7 milioane de lei

Primul proiect votat propune realizarea, pe un teren liber, situat în zona blocurilor H3 şi G3 din cartierul Ţiglina II, a unui corp de clădire pentru o grădiniţă cu opt săli de grupă, cu program normal. Clădirea va avea demisol, parter şi un etaj şi va fi dotată cu centrală termică. Pe lângă săli de grupă vor mai fi amenajate: grup sanitar pentru copii, vestibul la intrarea copiilor, încăperi pentru personal de educaţie şi îngrijire, birou pentru conducere, cabinet medical, adăpost de apărare civilă, care poate fi folosit pe timp de pace ca spaţiu util pentru grădiniţă. Potrivit documentului, în noua clădire ar putea fi relocată Grădiniţa nr. 40, care se află la parter de bloc.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 5.774.092 de lei, durata de realizare este de 12 luni, iar sursa de finanţare o constituie „bugetul local, bugetul de stat şi/sau un împrumut”.

Investiţie de 16,2 milioane de lei

Potrivit deciziei aleşilor, pe un teren liber din incinta Şcolii Nr. 41, situată pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 15, ar urma să fie construit un corp de clădire pentru o grădiniţă cu 12 grupe, cu program prelungit. Clădirea, cu demisol, parter şi etaj, va avea centrală termică, săli de grupă, grup sanitar pentru copii, vestibuluri, adăpost de apărare civilă care poate fi folosit drept spaţiu util, bloc alimentar cu bucătărie, spălător vase şi magazie alimente, spălătorie şi uscătorie rufe, arhivă, cabinet metodic pentru copii şi cadre didactice şi magazii. În noul imobil vor putea fi relocate Grădiniţa nr. 10 şi Grădiniţa nr. 3, aflate la parter de bloc.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 16.230.189 de lei, durata de realizare este tot de 12 luni, iar sursa de finanţare va veni de la bugetul local, bugetul de stat şi/sau un împrumut.

Citit 3529 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.