Consilierii au strălucit euroregional… prin absenţă!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că Galaţiul, capitală euroregională pentru 2 ani, a fost de curând gazda unui summit regional, i-a lăsat se pare reci chiar pe consilierii judeţeni, reprezentanţii noştri în această „afacere”! De altfel, consilierii au mai lipsit şi la alte acţiuni ale Consiliului…

Întrunirea conducerii Euroregiunii „Dunărea de Jos” şi cea a Asociaţiei de cooperare transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”, desfăşurată între  20 şi 22 aprilie la Galaţi „a fost una de impact, nu numai naţional, ci şi internaţional”, i-a informat post-factum preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi pe consilierii judeţeni.

Preşedinte în funcţie şi al Consiliului Euroregional, Eugen Chebac i-a mustrat pe colegi că a trebuit să ne reprezinte aproape singur: „Dar aici mă simt eu puţin lezat de faptul am dat invitaţii tuturor consilierilor şi nu au fost toţi nici măcar la şedinţa de deschidere!” 

Preşedintele CJ a apreciat însă că fiecare partid reprezentat în Consiliul Judeţului prin consilieri judeţeni a fost totuşi reprezentat la acest summit regional internaţional. Cei care au participat îşi vor informa colegii despre proiectele trasfrontaliere, pe mulţi bani europeni, discutate la summit, speră preşedintele.  

Chebac suflă în iaurt

Pe 9 mai, de Ziua Europei, Consiliul Judeţului va desfăşura „o acţiune de relaţii internaţionale şi de promovare a Uniunii Europene în judeţul nostru”, a anunţat preşedintele Consiliului, Eugen Chebac.

Precaut, preşedintele i-a rugat pe consilieri să nu facă precum la alte manifestări, la care aceştia au lipsit în număr mare.  „Aţi primit fiecare dintre dumneavoastră invitaţie – nu cred că există motiv să spuneţi că nu aţi fost invitaţi sau nu aţi fost solicitaţi pentru această manifestare”.

„Haideţi împreună să dăm dovadă că suntem o echipă şi că, pentru promovarea noastră, a Consiliului Judeţului, în ţară şi străinătate, toţi avem o idee unitară”, a încercat Chebac să se asigure de prezenţă.

Tania Bogdan: milioane de euro atrase de CJ

„Când există şi voinţă politică şi un management competent, se pot realiza foarte multe lucruri”, a declarat într-o conferinţă de presă vicepreşedinta CJ Tania Bogdan (PNL) prezentând activitatea Consiliului.

„Ca să demonstrez că a existat această strategie, a funcţionat şi a dat şi rezultate, am să vă dau doar câteva cifre”: în acest mandat, CJ a încheiat deja proiecte în valoare de peste 4,2 milioane euro, se derulează proiecte în valoare de peste 19,8 milioane euro şi sunt în faza de evaluare, „cu mari şanse de a fi câştigate”, proiecte de peste 23,7 milioane euro.

Domeniile în care se aplică proiectele sunt diverse: Mediu, Sănătate, Educaţie, Infrastructură (drumuri, alimentări cu apă, electrificare, sedii de instituţii publice).

Vicepreşedinta liberală a precizat că a colaborat bine cu preşedintele Eugen Chebac şi cu vicepreşedintele Eugen Durbacă (PC).

Citit 547 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.