PERICOL de prăbuşire. Ruina din buricul târgului

PERICOL de prăbuşire. Ruina din buricul târgului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Dacă în urmă cu sute de ani, ameninţările asupra traiului de zi cu zi veneau de la invadatori, în ziua de azi pericolul numărul 1 este nepăsarea autorităţilor. Aceasta rezultă în nenumărate obstacole urbane, de care gălăţenii sunt obligaţi să se ferească zilnic, unul dintre ele fiind arhitectura care se află într-o stare de degradare rapidă, deşi aparent invizibilă pentru autorităţile responsabile. Oraşul are mai multe exemple decât ar fi normal, având în vedere că se vrea a fi un oraş european.

Un exemplu îl constituie o clădire aflată pe strada Nicolae Bălcescu vizavi de Grupul Şcolar "Simion Mehedinţi". Am vizitat şi noi locul, după ce un cititor al cotidianului "Viaţa liberă" ne-a scris şi s-a plâns de starea deplorabilă în care a fost lăsat să ajungă imobilul respectiv. Clădirea, sau mai bine spus ruina, prezintă un pericol iminent de prăbuşire peste trecătorii care nu sunt anunţaţi în niciun fel de ceea ce-i pândeşte. Pe clădire a fost pus, parcă în glumă, un anunţ de vânzare şi un număr de telefon. Dar, nimic altceva, nici un semn de ocolire, nici un anunţ de gen "Atenţie! Cade Tencuiala!" nu îi avertizează pe cetăţeni.

Zona în care se află clădirea este una intens circulată de maşini, transport public, pietoni, elevi şi studenţi. S-ar părea că singurii care nu trec pe aici sunt funcţionarii publici care ar putea, cumva, să se ocupe de acest pericol public. În plus, din cauza faptului că imobilul este abandonat şi neverificat de ani de zile, maldăre de gunoaie şi resturi menajere s-au adunat înăuntru, iar mizeria acumulată de pe urma locuitorilor din zonă face ca aerul din jur să duhnească. Toate acestea se întâmplă chiar în centrul oraşului.

"Viaţa liberă" a mai atras atenţia asupra acestui imobil în trecut, dar niciodată nu s-a întreprins nimic. Sperăm că, măcar acum, în ultimul ceas, să se ia măsuri, mai ales pentru că este în joc siguranţa gălăţenilor.

Citit 6674 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.