Dr. Paul Ichim: „Chiar este saturat oraşul de specialişti în domeniul medical, încât să ne permitem să închidem o policlinică?”
Foto: Anca Melinte

Dr. Paul Ichim: „Chiar este saturat oraşul de specialişti în domeniul medical, încât să ne permitem să închidem o policlinică?”
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

Iminenta închidere a Policlinicii cu Plată - relatate de ziarul „Viaţa liberă” într-o serie de articole – îi nemulţumeşte nu doar pe pacienţii gălăţeni şi pe medicii care acordă consultaţii şi servicii medicale acolo. Cunoscutului chirurg gălăţean dr. Paul Ichim a făcut public pe Facebook un punct de vedere interesant şi pertinent cu privire la soarta Policlinicii şi a sănătăţii gălăţene, în genere. 

„Am văzut ştirea despre închiderea Policlinicii cu Plată şi imediat mi-au venit în cap câteva întrebări. Chiar nu se mai putea ţine deschisă, chiar aşa de rău mergea? Din câte ştiu, acolo activau medici cu experienţă, mulţi ieşiţi la pensie. Dacă stau şi mă gândesc bine, experienţa în profesia noastră reprezintă de fapt un atu, adică un profesionist care a văzut şi tratat multe.

Chiar este saturat oraşul de specialişti în domeniul medical, încât să ne permitem să închidem o policlinică? Nu ştiu de ce, dar acolo miros că ar fi alte interese, legate de poziţia spaţiului şi destinaţia lui”, spune dr. Paul Ichim.

În opinia chirurgului, „Viaţa liberă” face un demers onorabil ascultând cetăţenii ce spun şi îndemnând pe cei ce pot ajuta pro-bono Policlinica, într-un eventual proces: „Sunt curios dacă se vor găsi doritori să ajute? Mi se pare ca acest oraş are un anume blestem asupra lui, de a închide unităţi sanitare, vezi Spitalul şi Policlinica municipală, Policlinica Sidex etc.

Până la urmă ce puneţi în loc, de unde bani pentru vise frumoase? Sunt curios câte dintre partidele care mor de grija electoratului pe plan local, se vor implica în găsirea unei soluţii”, mai spune medicul.

Aşteptăm cu interes şi alte reacţii din partea medicilor care au un cuvânt de spus în Galaţi.

Citiţi şi:

Gălățenii, nemulțumiți de decizia DSP de a închide Policlinica cu Plată

O datorie de circa 1.000 de euro închide Policlinica cu Plată din Galați (FOTO)

Cine găsește 1000 de euro pentru Policlinica cu Plată

Citit 6402 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 03:35

9 comentarii

  • postat de Cancan
    Miercuri, 06 Septembrie 2023 19:36
    81.12.195.***
    Vrăjeli !!! Cat a fost politicianul dr Ichim la putere de ce nu a facut nimic ca aceasta policlinica sa fie modernizata? Mai sunt functionale un numar foarte mic de cabinete acolo si alea cu medici pensionati de multi, multi ani, care nu cred ca mai pot stabili un diagnostic corect la un pacient !
    1
    1
  • postat de Viorel
    Marți, 05 Septembrie 2023 21:58
    81.12.195.***
    Ca se inchide e un lucru rau, dar dnul Ichim a avut curiozitatea sa vada ce varsta au majoritatea medicilor care ofera servicii medicale la aceasta policlinica ? Cu siguranta nu stie ca au 70 , 80, 90 ani ! Unde sunt medicii tineri ? Nu au loc de ,,doctorițele" care nu-si vad de pensie !
    1
    0
  • postat de Galatean, din pacate
    Marți, 05 Septembrie 2023 14:46
    81.12.150.***
    1000 euro? Hai, sa vad 10 medici ca sar cu cate 100 de marafeti sa salveze policlinica ! Hai, bre! 10 pacienti... Dupa astia sunteti pe plus !
    Aiurea ! Tot mai mult sa strangeti.... Hapsanilor !
    0
    1
  • postat de Galatean
    Marți, 05 Septembrie 2023 13:50
    89.137.226.***
    Cu respect, domnule doctor.
    Intotdeauna vorbele si atitudinea dvs.,vis-a-vis de actul medical si sanatatea oamenilor, au ajuns la sufletul fiecarui galatean si al meu, trecut prin bisturiul dvs.chirurgical in doua operatii efectuate cu mult profesionalism.
    Galatiul, galatenii au nevoie de dvs...
    0
    1
  • postat de Stefan
    Luni, 04 Septembrie 2023 20:26
    86.124.126.***
    Pe specialiștii vieții dacă i-ar reexamina o comisie, începând de la preluarea pacientului până la externare,i-ar lăsa șomeri. Fără să vorbesc de atitudine, de aroganță, de iritare când trebuie să vă faceți treaba, de atenția acordată pacientului proporțională cu șpaga
    1
    0
  • postat de Terente ...din Galati
    Luni, 04 Septembrie 2023 11:29
    89.137.229.***
    D-le doctor, va rugam sa readuceti onoarea PNL, militand pt. iesirea din aceasta degradanta coabitare cu cei ce indirect, se fac vinovati de marasmul sanatatii, inclusiv sau mai ales la...Galati!
    0
    1
  • postat de mda
    Luni, 04 Septembrie 2023 08:43
    5.2.209.***
    PolicliNica cu plata reprezinta o atractie din punct de vedere imobiliar, e clar. dar degraba vorbim noi, pt ca ce s-a hotarat ramane stabilit.
    E RAU CA OAMENII NU IES IN STRADA PT APARAREA POLICLINICII.
    0
    1
  • postat de Medicii din Policlinica cu Plată, caută să ai rețeta să fie compensată de CAS, pe cât este posibil.
    Duminică, 03 Septembrie 2023 11:23
    109.166.129.***
    Am tastat și căutat tarife policlinici Galați și am observat cele mai mici tarife sunt la Policlinica cu Plată. Medicii din Policlinica cu Plată, au vechime în activitate și implicit experiență în domeniul profesat.Analizele la ei sunt mai ieftine, iar rețeta este compensată, cât este posibil de CAS
    0
    1
  • postat de MIMI
    Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 19:19
    86.124.202.***
    DR PAUL ICHIM este o somitate in medicină și un OM adevărat care îi pasă de pacienți si de Gălățeni!!!În politică nu a avut loc de hienele din interiorul PNL iar acum, ca de fiecare dată ARE DREPTATE !!!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.