×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

„Somnifere” naturale pentru o noapte odihnitoare

„Somnifere” naturale pentru o noapte odihnitoare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Alimente recomandate. Sfaturi

Activităţile din timpul zilei sunt realizate mai repede şi mai eficient dacă în timpul nopţii am avut un somn odihnitor. În plus, cercetările arată că un somn bun este legat în mod direct de mâncarea pe care o consumăm înainte de culcare. Anumite alimente pot fi clasificate ca "inductori de somn", în timp ce alte produse pot fi clasificate în categoria "alungători de somn".

Odihna joacă un rol esenţial în viaţa noastră de zi cu zi. Din acest motiv, iată care sunt alimentele care te ajută să dormi mai bine, ele fiind cele pe care trebuie să le mănânci seara.

Cereale

Cerealele integrale, în combinaţie cu laptele, sunt o sursă excelentă de calciu şi de carbohidraţi. Aceste substanţe nutritive induc starea de somnolenţă, fără a provoca balonare sau senzaţie de prea plin.

Migdale

Migdalele conţin triptofan şi magneziu, două substanţe nutritive care reduc stresul şi îmbunătăţesc funcţia musculară. În plus, sunt eficiente pentru menţinerea sănătăţii inimii, dar şi pentru inducerea stării de somnolenţă.

Spanac

Una dintre legumele care induc starea de somn este spanacul, care este o sursă importantă de acid folic, magneziu şi vitamine (B6 şi C), dar şi de aminoacizi precum glutamina. Toate aceste substanţe nutritive induc starea de somn, iar tu te vei trezi a doua zi mult mai odihnit.

Banane

Pe lângă faptul că este sursă excelentă de potasiu şi de magneziu, bananele conţin şi triptofan - substanţă nutritivă care joacă un rol important în stimularea hormonilor de somn, serotonină şi melatonină. Aşadar, data viitoare când ai poftă de o gustare înainte de culcare alege o banană şi vei vedea cât de bine vei dormi.

Miere

Pentru un somn odihnitor, mănâncă o lingură de miere înainte de culcare. Mierea relaxează muşchii corpului, stimulând secreţia de melatonină şi de alţi hormoni care au efecte pozitive asupra creierului. Mănâncă o lingură de miere sau bea o cană de lapte cu puţină miere înainte de culcare.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este sursă de serotonină, hormon care relaxează muşchii din întregul organism, ajutându-te să te simţi mai bine.

Mănâncă aceste alimente deoarece te vor ajuta să ai un somn odihnitor

Galerie de imagini

{gallery}98183{/gallery}
Citit 2102 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.