Infrastructura rămâne o prioritate în comunele gălățene

Infrastructura rămâne o prioritate în comunele gălățene
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În ultimele două luni și jumătate, conform datelor afișate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP), comunele gălățene s-au orientat către lucrări de infrastructură, dar și către diverse alte achiziții, menite, în teorie, a îmbunătăți viața oamenilor din mediul rural.

De departe, cea mai "voluminoasă" lucrare atribuită este o investiție la Nicorești, unde se intenționează crearea unei artere de legătură, pentru trafic greu, între DJ 252 și DJ 252I. Proiectul include inclusiv un pod peste pârâul Valea Rea, dar și căi de acces rutiere și pietonale. Lucrarea, evaluată la circa 21,28 milioane de lei (exclusiv TVA), a fost atribuită unei asocieri având ca lider compania oneșteană Confer Group SRL, împreună cu Construcții Feroviare Drumuri Poduri SRL, Europan Prod SA, terțul Prointec SA și Consis Proiect SRL, în calitate de subcontractant.

La Vânători, asfaltarea a 16 străzi cu o lungime totală de 6,5 kilometri (inclusiv partea de colectare și evacuare a apelor pluviale) a fost adjudecată de compania gălățeană specializată Assfalti Roads ACM SRL, la valoarea de 10,24 milioane de lei, lucrările urmând a fi executate împreună cu terțul Euro Building SRL.

Modernizarea infrastructurii comunale va avea loc și pe 3,5 kilometri din Fârțănești. Aceasta a revenit companiei Brialbet SRL, pentru aproximativ 2,8 milioane lei, fiind prevăzută inclusiv executarea de șanțuri și rigole.

La Ivești, modernizarea trotuarelor pe o lungime de circa 3,5 kilometri de pe DN 25 (strada Eremia Grigorescu) este în sarcina firmei Citadina 98, valoarea de achiziție fiind de aproximativ 2,29 milioane lei (fără TVA).

O altă reabilitare de trotuare comunale a fost atribuită în Cudalbi. Acolo, pe o lungime de circa patru kilometri de pe DJ 251, va lucra asocierea Davide Construct SRL - Construcția SRL, "contra" a 1,95 milioane lei.

O altă lucrare de infrastructură, de această dată vizând domeniul sanitar, este în Corod. Mai exact, în satul Blânzi, realizarea unui dispensar medical uman în valoare de 778.000 de lei a fost atribuită companiei tecucene Vila SA.

În schimb, la Berești-Meria se are în vedere reconversia unui teren neutilizat în spațiu de petrecere a timpului în aer liber. Compania iveșteană Amenajări Ivcons a câștigat această investiție, la un "preț" de aproximativ 550.000 de lei.

Două loturi de echipamente electronice de uz școlar vor fi livrate la Barcea, tot la o valoare de circa 550.000 de lei, de companiile Vodafone și Altex. Este vorba despre tablete școlare cu acces la internet, laptopuri, sisteme all-in-one, dar și camere web.

În Pechea și în Smârdan, colectarea deșeurilor comunale a fost atribuită firmelor specializate Leonmar SRL, respectiv, RER Ecologic Service SRL, la valori apropiate: 442.000, respectiv, 373.000 de lei.

Alte două proceduri au fost finalizate la Liești. Este vorba despre achiziționarea de motorină vrac euro 5 de la firma Gendav Gasoil SRL, contra a 146.000 de lei (existând și un contract-cadru pentru viitor), în timp ce diverse echipamente de protecție și dezinfectanți au fost obținute, în contextul pandemiei, prin Programul Operațional Competitivitate. Diverse companii vor livra șapte loturi de astfel de produse, în total fiind vorba despre 168.000 de lei.

În fine, la Grivița, administrația publică locală a achiziționat o autoutilitară cu benă basculantă pentru modernizarea, întreținerea și refacerea infrastructurii rutiere comunale. Valoarea acesteia este de circa 193.000 de lei, iar de livrare se va ocupa dealerul local East Truck Center SRL.

Per total, în cele 13 UAT-uri din județ, valoarea achizițiilor publice atribuite și identificate în SICAP totalizează 43,75 milioane de lei, exclusiv TVA.

Citit 2989 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.