Cros și ciclo-turism, pe 18 mai, cu start la Berești

Cros și ciclo-turism, pe 18 mai, cu start la Berești
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe 18 mai va avea loc a doua ediție a competiției  ciclo-turistice Gal Bike Fest. Evenimentul va fi organizat cu fonduri proprii de GAL Covurlui, o sumă de aproximativ 5.000 de lei. Pe lângă traseul de parcurs cu bicicleta se va organiza și un cros pe o distanță de 7 kilometri, fiind prevăzute două popasuri pentru hidratare la Vinderei și Grăjdeni. Câștigătorii vor primi  diplome și se va organiza o masă în cadrul festivității de închidere. Vestea bună este că nu va exista nicio taxă de înscriere. Organizatorii sunt sprijiniți și îndrumați de Asociația Mausbike Galați.  

”Turul va începe la Berești, de deasupra tunelului - 3.300 m, al doilea ca mărime din țară - va ajunge la Mănăstirea Grăjdeni, din județul Vaslui. Se anunță peste 150 de participanți. O parte vin cu biciclete proprii, iar pentru alții, care nu au, sunt puse la dispoziție de organizatori, în număr maxim de 20. Evenimentul urmărește să promovăm un stil de viață sănătos, să ne promovăm teritoriul. Obiectivele: arborii seculari de la vechea Tabără de copii, Tălășmanii, mănăstirea, pădurea de foioase, tunelul”, ne declară Veronica Dumbravă, organizator al evenimentului.  

Pentru organizarea ediției de anul trecut, la care au fost peste 400 de participanți, s-au obținut fonduri europene, prin proiectul ”Mediul nostru - viitorul nostru (MN-VN)”, proiect transnațional cu șase parteneri, dintre care doi din Polonia. Toți au traversat linia de final și nu a fost nicio accidentare.

Citit 2432 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2024 10:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro