Mică afacere dintr-o necesitate vitală: Lucia Fuică ştie rostul florilor

Mică afacere dintr-o necesitate vitală: Lucia Fuică ştie rostul florilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucia Fuică din Valea Mărului a învăţat dintr-o necesitate existenţială să fie pe înţelesul florilor. Ea este proprietara unei frumoase grădini care se întinde pe doar 500 de metri pătraţi. Îi place să se laude că are "două flori cu suflet, copiii săi”, plus alte peste 2000 de fire de panseluţe, năsturei, petunii.

„Mica mea afacere a început cu trei ani în urmă, dintr-un motiv vital. Nu aveam nimic de lucru nici eu, nici soţul meu şi am zis să risc şi să fac o mică seră cu flori”, îşi aminteşte florăreasa.

Încet, încet, pe măsură ce florile ei au fost căutate, în funcţie de cererea vecinilor din satul său, şi-a diversificat oferta, adăugând în grădina sa muşcate, crizanteme şi garofiţe. După primul an de grădinărit, s-a trezit cu concurenţă chiar în propria familie! „Pentru că a rămas fără serviciu, s-a apucat şi soţul meu de agricultură; şi-a făcut o seră de legume, însă florile ţin familia şi tot cu puţinul câştig de la flori îl ajut şi pe soţ cu grădina lui”, spune Lucia.

Dincolo de afacere, în cei trei ani, florăreasa din Valea Mărului a înţeles că nu poţi avea o grădină minunată dacă nu ştii rostul florilor, dacă nu ai dragoste de flori şi de muncă. „Cred că orice activitate faci, dacă nu pui dragoste în ea, nu iese nimic”, spune florăreasa.

Citit 7551 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2012 21:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.