VINUL gălăţean va fi PUŢIN, dar excepţional
Foto: Foto: arhivă VL

VINUL gălăţean va fi PUŢIN, dar excepţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine ştie şi vrea să facă vin aşa cum trebuie, are toate şansele să obţină, în această toamnă, rezultatele scontate. Via n-a rodit prea mult, dar strugurii culeşi sunt perfecţi pentru vin, în cea mai mare parte a judeţului. În judeţ mai avem, per total, 12 vinificatori care au o capacitate totală de a produce circa 2.100 de vagoane pe an. Evident, faptul că au capacitatea nu înseamnă, automat, că şi produc atât de mult.

Târgu Bujor: puţin şi bun

Detalii despre ceea ce se întâmplă, în acest zile, la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SDCVV) de la Târgu Bujor ne-a oferit directorul instituţiei, ing. Cristina Simion. „Iese vin bun. Am aşteptat un pic până să începem culesul şi am procedat corect. Vinul va avea tărie şi, sper eu, preţ, comparativ cu anul trecut. Din păcate, vinul nostru vechi, bun şi el, nu s-a vândut bine. Ajunsesem să nu-l mai putem da, la en-gros, nici măcar cu 1,5 lei pe litru, ceea ce înseamnă foarte, foarte puţin pentru vinificator”, ne-a declarat ing. Cristina Simion, directorul Producţia medie, la hectar, a fost de circa 5.000 de kilograme de struguri, la Staţiune, dar multe au depins şi de vreme şi de combaterea bolilor şi de felul în care s-a descurcat fiecare specialist, în parte.

Cramele din Nicoreşti se înnobilează

„Cantitativ, vorbim despre jumătate din cantitatea de anul trecut, cel mai probabil. A fost puţin pe butuc, în acest an. Am avut probleme cu mana. Vinul ar trebui să iasă, însă, foarte bun, dat fiind faptul că boaba a acumulat tot ce i-a trebuit, de la cantitatea necesară de zahăr, până la pigment”, ne-a declarat David Grupper Dincă, administratorul SC Vinuri Nicoreşti SRL.

CITEŞTE ŞI: În acest an, culesul viei începe târziu

Citit 1750 ori Ultima modificare Marți, 07 Octombrie 2014 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.