Educație pentru un oraș curat și sănătos, în cartierul Dunărea

Educație pentru un oraș curat și sănătos, în cartierul Dunărea
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Suntem convinși că vă doriți să trăiți într-un Galați curat și sănătos! Iar curățenia, mai cu seamă păstrarea ei, ține de educație și de bun-simț. Educație, asta au încercat și au reușit să facă zeci de elevi ai Colegiului Economic "Virgil Madgearu" Galați, în cadrul unei activități dedicate Zilei Mondiale a Mediului, despre care am aflat de la Anamaria Dandeș, coordonator al grupului local "Oameni de bine, pentru oameni și animale".

Sub îndrumarea Agenției pentru Protecția Mediului Galați, liceenii au realizat pliante și flyere având ca teme combaterea poluării, reciclarea selectivă, respectarea naturii și păstrarea curățeniei și le-au distribuit în cartierul Dunărea, pe 7 iunie 2022. "Organizator al activității și sufletul a numeroase alte proiecte care își propun să formeze tinerii de azi drept stâlpi solizi ai unei societăți civilizate este prof. Camelia Tănase, un dascăl nemaipomenit, membru al grupului nostru de acțiune comunitară. Ne-am alăturat așadar acestei inițiative și am împărțit, alături de elevii-model, pliante care îndeamnă proprietarii de câini să păstreze curățenia pe domeniul public pe parcursul plimbării animalelor.

Piața din cartierul Dunărea a fost «scena», cu magazinele și supermarketurile din zonă. Am întâlnit gălățeni grăbiți, pensionari care au salutat pozitiv activitatea, copii de grădiniță care știu încă de pe acum că nu se iese cu cățelul la plimbare fără punguță, dar și destul de mulți localnici care nu cunoșteau cuantumul amenzilor pe care le riscă pentru nerespectarea regulilor", ne-a relatat Anamaria Dandeș.

După cum știți, în Galați, proprietarii de animale trebuie să dețină, în timpul plimbării, punga PVC, în vederea colectării dejecțiilor produse de câine. Conform HCL 339/2021, nerespectarea acestei reguli reprezintă contravenție și se amendează cu sume între 300 şi 1.000 de lei.

"Elevii claselor 9E, 11A si 10B ai Colegiului Economic «Virgil Madgearu» au fost eroii acestei zile, în lupta pentru un oraș curat. Am mare încredere în acest gen de activități și mai ales în protagoniștii acestora; printr-un efort constant și atent coordonat putem contribui la un «mâine» mai bun pentru generațiile viitoare", ne-a declarat prof. Camelia Tănase.

Citit 2387 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.