Melisa Andreea are nevoie de ajutor!

Melisa Andreea are nevoie de ajutor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doi tineri şi-au dus copilul grav bolnav până la capătul lumii doar-doar îl vor vedea sănătos * Visul li s-a spulberat atunci, dar au puterea să lupte în continuare * Acum mai au o singură şansă să îşi ducă fata de şase ani la tratament: dumneavoastră, cititorii noştri!

Încă din primele clipe de după naştere, Melisa Andreea a trebuit să lupte cu viaţa. A venit pe lume într-un spital din Roma, pentru că părinţii ei, ambii români (mama gălăţeancă, chiar) s-au cunoscut în Italia, unde erau plecaţi la muncă. O poveste desprinsă parcă dintr-un film!

Când a văzut lumina zilei pentru prima oară, Melisa avea doar 30 de centimetri şi mai puţin de un kilogram. Primele trei luni din viaţă şi le-a petrecut în incubator şi de atunci a avut nevoie, fără întrerupere, de tratament şi recuperare.

Părinţii  - Beatrice şi Florin - au cheltuit sume foarte mari de bani pentru a o duce la medici din ţară şi din străinătate, în speranţa că recuperarea va lua sfârşit, iar fata lor se va putea bucura de copilărie. Din păcate, n-a fost aşa.

Cel care ne-a vizitat zilele trecute la redacţie, pentru a ne cere ajutorul, a fost străbunicul Melisei, Dumitru Ioniţă.

„Părinţii ei – nepoate mea şi soţul ei -  au plecat în Italia la muncă şi din puţinul pe care îl câştigă ei acolo, mai trimit şi acasă. Au vândut apartamentul pe care tatăl Melisei îl avea la Focşani şi au dus-o la  tratament nu numai la noi, la Galaţi, Bucureşti, Sibiu şi Constanţa, ci până şi în China”, povesteşte bărbatul, cu ochii înotând în lacrimi.

Copila a fost supusă tratamentului cu celule stem embrionare, dar, din păcate, în cazul ei, rezultatele nu au fost cele scontate de familie. Are în continuare probleme neurologice, fiind diagnosticată cu: sindrom bilateral piramido-extrapiramidal cu mişcări dischinezice şi mişcări dischinezice paroxistice şi infecţie intrauterină cu citomegalovirus.

Nu reuşeşte să strângă palmele suficient pentru a susţine obiecte. Îi este foarte greu chiar să stea în şezut. Înţelege multe din jurul ei, dar îi este tare greu să vorbească.

„Cele mai bune rezultate le-am obţinut în urma tratamentului la o clinică din  Ucraina. După acele şedinţe, fata a început să se mişte mai bine, progresele s-au văzut cu ochiul liber. Dar cu tot cu drum şi cu tratament, preţul e foarte mare pentru noi, depăşind 3.000 de euro”.

Costurile cresc şi datorită faptului că împreună cu Melisa – care are deja şase ani şi a cărei greutate corporală a crescut proporţional cu vârsta - trebuie să meargă atât mama, cât şi bunica, una singură neputându-se descurca.  

Un lucru e cert: după atâta chin şi o recuperare dureroasă, Melisa Andreea merită o şansă la o copilărie cât mai normală. Dacă doriţi să o ajutaţi, o puteţi face depunând sume de bani în  conturile deschise la BRD pe numele Anghel Cristiana – bunica fetei:

* RO86BRDE180SV29326301800 pentru RON 

* RO79BRDE180SV44187811800 pentru Euro. 

Citit 937 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.