40 de gălăţeni, victime ale zăpezii

40 de gălăţeni, victime ale zăpezii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unii dintre pacienţii care suferiseră fracturi grave au avut nevoie de internare şi chiar de intervenţie chirurgicală * Altora li s-au aplicat aparate ghipsate sau li s-au acordat, după caz, îngrijirile necesare * Atenţie pe unde călcaţi, cum traversaţi şi ce faceţi dacă aţi căzut şi v-aţi lovit! *

De cum s-au troienit trotuarele, au şi început să ajungă la Urgenţe gălăţeni, din oraş sau din judeţ, cu fracturi şi entorse suferite în urma căderii pe zăpadă sau gheaţă.

Dacă unele dintre cazuri n-au necesitat mai mult decât simple îngrijiri de rutină şi recomandări acordate pacienţilor pentru perioada imediat următoare, în alte situaţii a fost nevoie de aplicare aparatelor ghipsate şi chiar de internare şi intervenţii chirurgicale.

„După dansul pe gheaţa subţire a vieţii publice de până acum a venit şi gheaţa adevărată. Avem şi victime vizibile. La Unitatea de Primiri urgenţe s-au prezentat 40 de pacienţi cu fracturi, dintre care 35 au fost băgaţi în ghips, iar unii internaţi”.

„Creşte nevoia de feşe ghipsate şi sperăm că nu ni se va epuiza tot stocul. Se pare că tendinţa va continua. Aşa că bătrânii să facă bine şi să nu iasă din casă, pentru că osul bătrânului este rarefiat şi nu ţine la impact”.

„Noi căutăm să operăm cât mai repede, ca să putem să eliberăm paturile. Sperăm că Sărbătorile vor veni cu zăpadă, dar fără viscol şi fără fracturi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Aşadar, atenţie pe unde călcaţi, pentru că, aşa cum se vede, cu zăpada şi gheaţa nu e deloc de glumit!

Alte câteva sfaturi utile

Evitaţi, mai cu seamă, porţiunile de drum acoperite cu pavaj lucios şi neted, pentru că pe ariile cu zăpadă afânată sau subţire riscaţi să alunecaţi şi să vă loviţi sau să suferiţi fracturi.

Atunci când traversaţi, asiguraţi-vă că aveţi suficient timp să o faceţi în linişte, nu daţi fuga de-a latul şoselei. Dacă alunecaţi şi cădeţi pe mijlocul carosabilului, şansele să vi se întâmple ceva rău cresc semnificativ.

De altfel, atunci când traversaţi, chiar dacă semaforul vă arată verde, uitaţi-vă cu mare atenţie în sensul din care circulă autoturismele. În condiţii de iarnă, unui şofer îi este mult mai greu să îşi stăpânească automobilul, mai ales dacă vremea l-a luat prin surprindere şi nu şi-a echipat maşina pentru sezonul rece.

În cazul în care, totuşi, aţi căzut şi v-aţi lovit destul de tare şi resimţiţi dureri acute în anumite zone ale corpului, s-ar putea să aveţi nevoie de o vizită urgentă la medic!

Mai ales dacă durerile care au intervenit în urma căzăturii în zona capului, coastelor, coloanei sau membrelor nu cedează, trebuie să solicitaţi un consult medical.

Citit 617 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.