Gripa nouă a ucis iar

Gripa nouă a ucis iar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bilanţul finalului de an: 101 gălăţeni s-au îmbolnăvit de gripă „porcină”, potrivit statisticilor Direcţiei Judeţene de Sănătate Pulbică * Doi dintre bolnavi au decedat * Alţi doi suspecţi se află internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, în stare gravă * Potrivit dr. Nicolae Bacalbaşa, vaccinarea este absolut obligatorie *

În urmă cu doar câteva săptămâni, ne alarmam văzând că în fiecare zi Institutul Cantacuzino confirmă noi şi noi cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă. Din nefericire, acum ne aflăm în situaţia de a relata, aproape zilnic, despre decese survenite pe fondul infectării cu virusul gripal A(H1N1).

Primul deces de la Galaţi, cel al unei femei de 29 de ani, s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Cel de-al doilea a survenit în noaptea de marţi spre miercuri, în cazul unei paciente internate în acelaşi serviciu, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Femeie de 49 de ani, răpusă de boală

La Galaţi, miercuri, a mai decedat o pacientă bolnavă de gripă de tip nou. Este vorba, de această dată, despre o femeie de 49 de ani, controloare de autobuz. Mai avem doi pacienţi tineri care sunt în stare gravă, a precizat dr. Bacalbaşa.

În aceste condiţii, susţine purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, vaccinarea este obligatorie, mai ales că unii dintre bolnavi au intrat în contact cu foarte multă lume.

„Eu, unul, m-am vaccinat”

„În ceea ce priveşte vaccinarea, după părerea mea, este absolut obligatorie în aceste condiţii. Eu, unul, m-am vaccinat”.

„Am aflat că ministerul vrea să penalizeze indirect pe cei care nu se vaccinează şi să îi oblige să plătească cheltuielile de tratament, dacă vor face boala. Cred că în cadrul aceleiaşi logici, ministerul ar avea şi obligaţia să mă înmormânteze, dacă mor de gripă nouă în Reanimare. Nu contez pe amabilitatea lui, ci pe concurenţă, pentru că risc să le fac concurenţă celor care nu se vaccinează”.

„Pentru că femeia care a murit era controloare de autobuz, iar unul dintre pacienţii în stare gravă din Reanimare este vameş, este clar că doar contactul cu o masă mare de oameni e un factor de risc. Ce reprezintă a-i îngriji? Mă înfior numai când mă gândesc”, a conchis dr. Bacalbaşa.

Citit 1204 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.