Asistaţii, îmbrăţişaţi de Maica „Precista”

Asistaţii, îmbrăţişaţi de Maica „Precista”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, vârstnicii de la Căminul pentru persoane vârstnice „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Galaţi au primit colindă îngerească adusă de un grup de copii de la Şcoala nr. 26, ce activează în corul Bisericii „Precista” din Galaţi.

Cei mici au fost însoţiţi de profesoara de religie Georgeta Năstase. S-au alăturat colindătorilor şi cântăreţii acestei parohii, în frunte cu părintele Eugen Buruiană, protoiereul de Galaţi.

A devenit o obişnuinţă că la marile sărbători de peste an, Parohia Maicii Precista să-i bucure pe cei 75 de bunici de la amintitul aşezământ de asistenţă socială şi nu numai.

În acordul linelor colinde, semenii deplasabili - purtându-şi paşii greu -s-au adunat la sala de mese unde, în prezenţa asistenţilor sociali, a directorului Sandu Lărgeanu, au primit colinda sfântă.

Unii dintre bunici au simţit nevoia să cânte împreună cu îngerii, înfruntând astfel  iarna grea din sufletele lor.

„Am un băiat în spital bolnav de cancer, am şi eu probleme cu sănătatea, dar simt nevoia să-L laud pe Hristos care Se Naşte, ne-a spus doamna Adriana, în vârstă de 70 de ani. Când eram acasă, aşa procedau părinţii în familia mea şi aşa am făcut şi eu. Acum viaţa şi necazurile şi singurătatea m-au adus aici...”.

Vocile curate şi calde ale colindătorilor, atmosfera de începuturi care se întrezărea pe fereastră, au fost motive pentru ca pe ici, pe colo, câte o lacrimă să se furişeze pe obrajii asistaţilor. Până la urmă îşi vor duce împreună crucea, până la capăt.

„În chipurile dumneavoastă îi vedem şi pe părinţii noştri dragi, a spus părintele Eugen Buruiană, adresându-se asistaţilor. Sunt convins că şi copiii-colindători vor înţelege mai bine că respectul faţă de bunici şi părinţi este o condiţie a omeniei, a omului bun şi curat spre care trebuie să tindem permanent în viaţa noastră, de la tinereţe pân’ la bătrâneţe”.

Colinda lină a fost însoţită de darurile oferite de Biserica „Precista”, de două familii de români din Australia - Sevastiţa şi Gabriel Lăzărescu şi Teodor Fermanis. Din darul acestor români, Maica Precista a pregătit 75 de pachete pentru semenii de la acest cămin, şi alte 35  pentru asistaţii de la Căminul pentru copii cu handicap neuropsihomotor.

Tot cu sprijinul celor două familii au fost pregătite şi pachetele pentru cele 20 de familii aflate în atenţia Comitetului parohial al Bisericii „Precista”.

Prezenţa copiilor şi lina colindă au mai înseninat puţin zilele celor vârstnici de la Căminul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”; puritatea copiilor  şi grija Macii Precista le-au vindecat bunicilor noştri rănile din trecut, le-au dat puterea de a-şi duce crucea până la capăt...

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.