Nimic pentru Galaţi!

Nimic pentru Galaţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pensionarii, sacrificaţi pe altarul bugetului * „Indexarea pensiilor anul viitor – o batjocură” * Anul acesta vor fi 550.000 de bilete de odihnă şi tratament pentru pensionari *

„În judeţul Galaţi nu există nicio investiţie nouă, aşa cum nu a fost nici anul trecut. Nu s-au luat în discuţie amendamentele pentru Galaţi.

PD-L a fost ferm şi împotriva spitalului judeţean şi a drumului expres”, a sintetizat deputatul PNL Victor Paul Dobre „câştigul” pe care ni-l aduce bugetul anului 2010.

Important este că se menţine cota de 80 la sută pentru primării şi 20 la sută pentru judeţ din fondurile de echilibrare a bugetelor.

Deputatul regretă că nu i-a fost aprobat amendamentul privind dublarea fondurilor alocate pentru transportul gratuit al pensionarilor. Potrivit deputatului, în momentul de faţă, în buget au fost prevăzute sume echivalente cu fondurile pe patru luni ale anului anul trecut.

„O lovitură în plus pentru această categorie. Majorarea punctului de pensie la 45 la sută - un nivel al pensiei rezonabil - nu a trecut, nici indexarea pensiilor, care putea fi un gest de bunăvoinţă. Propunerea privind indexarea anul viitor este o batjocură la adresa pensionarilor”.

„Bugetul va afecta grav şi în 2010 şi în anii ce vin situaţia a peste cinci milioane de români, ceea ce nu că e departe de ce promiteau, dar este inadmisibil într-o ţară europeană în care vorbim de coeziune europeană şi respect faţă de cetăţeni”, a declarat Dobre.

În noianul de veşti proaste, avem însă şi o mică bucurie pentru pensionari.

„Mi-au admis un singur amendament prin care nu am vrut ca numărul biletelor de tratament să fie la pixul preşedintelui Casei Naţionale. Anul acesta vor fi 550.000 de locuri dintre care 450.000 pentru tratament balnear şi 100.000 bilete de odihnă pentru pensionari”.

„Din cele 450.000, 10.000 sunt pentru accidente şi boli profesionale. Gratuite complet sunt 60.000 de bilete. Cerusem şi reglementarea repartizării biletelor, dar acest amendament mi-a fost respins, după ce a fost iniţial acceptat de ministrul Muncii”, a mai spus Dobre.  

Citit 1183 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.