Soțul neprinț e cerșetor cinstit

Soțul neprinț e cerșetor cinstit
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Unele glume se scriu singure, de capul lor, cu litere de-o șchioapă, de la stânga la dreapta. Una dintre aceste glume are la bază convingerea că ziarul care a publicat-o n-a găsit maltă rimă: "Prințul Paul al României a fost prins de polițiști în Malta."

E ca și cum ai spune că prinsul Charles a fost prinț, iar acum este rege, pe motiv că unde-i rege nu-i tocmeală. Sau, cum ar zicea regele Cioabă, pe vremea în care nu lucra la CFR, haltă rimă n-au găsit. Aproape că nu mai contează că Paul este prinț, dacă e al României sau dacă România este împăcată cu gândul că Paul este, în regală măsură, prins și cerșetor.

* Aflu cu nedisimulată îngrijorare că "Italia vrea mai puțini turiști."

O veste seacă, cumva ironică și destul de înspăimântătoare. Cum adică să nu mai vrei turiști la tine-n țară?! Adică, italienii s-au săturat de vizitatori, iar noi, românii, încă nu le-am deschis ușa, ca să intre. Cum vine asta?! Singura explicație care stă cât de cât în picioare, inclusiv la aterizare, este aceea că până și italienii s-au prins că Iohannis nu are de gând să se astâmpere prea curând. Mă iertați, doamna Carmen, dar nici eu n-am găsit maltă rimă!

* Presa ne anunță că "s-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Biletul norocos a fost jucat în București."

Eu unul mă îndoiesc că biletul ăla e mai norocos decât cel căruia îi aparține şi care abia așteaptă să intre în posesia banilor. Asta dacă nu-i trece prin cap lui Ciolacu să-l scoată pe bucureștean în afara orașului, pe motiv că seamănă cu un moldovean din Buzău, care are darul băuturii, bașca a dat în patima jocurilor de noroc și a păcănelelor.

* Pe candidatul PSD la primăria sectorului 5 îl cheamă Adrian Vigheciu.

De două ori, săptămâna trecută, numele lui Adrian Vigheciu a fost pocit de către colegii lui de partid. Mai întâi, Robert Negoiță l-a numit Ghiveciu, iar Ciolacu i-a zis Matei Vigheciu.

Parcă aud că, la sugestia lui Ciolacu, PSD și BNR îi vor schimba numele candidatului la primăria sectorului 5, ca să nu le mai dea bătăi de cap. Îl vor boteza Cîrstoiu, pentru a-l putea retrage din circulație ca pe bancnota de subsol, nu înainte de a-i retroceda câteva hectare de pământ de flori.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1385 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 11:33

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro