Cât ne costă transbordarea?

Cât ne costă transbordarea?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Faţă de Brăila, trecerea Dunării pe la Galaţi este mai scumpă, însă nu mai consumi benzină! * Cum „să faci podul” de la Cernavodă doar pentru un bilet mai ieftin? *

Cum presa din Brăila anunţă că de la 1 februarie se va scumpi biletul de urcare pe bac-ul de la Smârdan, către Tulcea, ne-am interesat să vedem care este situaţia la noi, la Galaţi.

„La noi nu s-a scumpit biletul şi nici nu se va scumpi. Cel puţin, până la această dată, conducerea nu şi-a anunţat vreo intenţie în acest sens”, ne-a explicat, amabilă, reprezentanta Navrom Bac.

Pentru cei care nu au mai trecut demult cu bacul, spre Tulcea (I.C.Brătianu), vă reamintim că pentru autovehicul „normal” se încasează o taxă de 18 lei, iar pentru pasageri, câte 1,5 lei.

Pentru autovehiculele de mare tonaj, taxa este stabilită funcţie de tonaj, dar şi de încărcătură.

Astfel, pentru cele cu masă între 2-4 tone, taxa este de 30 de lei, pentru cele cu greutate între 8 şi 10 tone – 40 de lei, iar pentru cele de 20 de tone – 44 de lei. La aceste preţuri se adaugă câte 10 lei pentru fiecare tonă, în cazul în care autovehiculul este şi încărcat.

La fel, pentru transbordarea unui TIR fără marfă se plăteşte 55 de lei, iar dacă este încărcat, se aplică acelaşi sistem de taxare: câte 10 lei pentru fiecare tonă.

Conform programului, bacurile de la Galaţi la Tulcea circulă zilnic, din oră în oră, în intervalul orar 6.00-22.00.          

Cum tarifele de trecere cu bacul, dinspre Brăila spre Tulcea (pe la Smârdan) vor ajunge, de la 1 februarie, la 17 lei pentru automobilişti şi câte un leu pentru fiecare pasager, bacul de la Galaţi rămâne în continuare mai scump decât cel de la Brăila.

Însă, gălăţenii tentaţi să facă economie trebuie să se gândească şi la benzina consumată până la Brăila…       

Cea mai ieftină trecere a Dunării rămâne pe pod, pe la Feteşti (Cernavodă), unde taxa este de 10 lei de autovehicul, fără taxe suplimentare pentru pasageri.

Din nou, însă, trebuie să socoteşti şi benzina consumată, ca să poţi spune cu precizie dacă merită să faci sau nu economie mergând până la Feteşti, să treci Dunărea pe pod şi apoi să mergi până în Tulcea, sau să o iei „de-a dreptul”, de la Galaţi, la I.C.Brătianu…

Citit 1856 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.