La „Metalurgic”, apele au intrat în matca lor

La „Metalurgic”, apele au intrat în matca lor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieri, noua directoare interimară de la Grupul Şcolar Industrial Metalurgic, Mirela Onişoru (FOTO), şi-a preluat mandatul fără tărăboiul iscat, săptămâna trecută, de numirea profesorului Florin Cernat *

Iniţial, colectivul de la „Metalurgic” s-a făcut luntre şi punte împotriva deciziei Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), considerându-se „jignit” de faptul că va fi condus, pe nepusă masă,  de un cadru didactic din afara cancelariei.

Ieri, întâlnirea profesorilor cu noul director, ales tot din afara „Metalurgicului”, a decurs fără tensiuni, aşa încât răzmeriţa de săptămâna trecută a angajaţilor şcolii pare o furtună într-un pahar cu apă. Nimeni nu a explicat de unde schimbarea bruscă de atitudine.

„Aşa a hotărât colectivul şi, dacă e decizia profesorilor, cred că este bună”, ne-a spus, fără pretenţia de a ne lămuri, Laurenţiu Carastoian, actual director-adjunct.

O directoare - mână de fier

La şedinţa Consiliului Profesoral, unde presa nu a mai avut acces, au participat, din partea ISJ, inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă, inspectorul general-adjunct Onuţ Atansaiu şi cel pentru management educaţional şi evaluare instituţională, Gh. Nazare.

Noua directoare, interimar până la soluţionarea plângerii pe numele directorului suspendat Ionel Hăulică, ne-a declarat, după şedinţă, că profesorii i-au acordat încredere şi au primit-o bine:

„Sper ca ei să mă transforme într-un membru al echipei lor, iar eu să fiu la fel de performantă ca ei şi împreună să performăm”.

Şeful ISJ, Doru Resmeriţă, speră ca situaţia de la şcoală să se schimbe în bine şi că noua conducere „va fi mâna de fier” de la Metalurgic.

Întrebată de ce a acceptat funcţia, având în vedere conflictul stârnit în instituţie, săptămâna trecută, de prima propunere a ISJ, dumneaei a spus că vede lucrurile ca pe o provocare. Mirela Onişoru a adăugat:

„Lucrez în învăţământul preuniversitar de peste 25 de ani. Am avut şi o perioadă de activitate de manager la Direcţia de Muncă şi Protecţia Socială, tot în cadrul meu de activitate, şi care a constituit tot o mare provocare”.

„Am fost cinci ani consilier educativ la Colegiul Tehnic ˝Traian˝. Cunosc o parte dintre colegii profesori de la Metalurgic.”

Bătălia pe imaginea şcolii

Noua directoare a lăudat colectivul din cancelarie, deşi, cu câteva zile înainte, conducerea ISJ Galaţi a prezentat o situaţie deloc roz cu rezultate şcolare, disciplinare şi manageriale ale şcolii.

„Profesorii au fost deranjaţi că am prezentat date despre şcoală, dar nimic din acea situaţie nu provine din afara documentelor de la inspecţii sau a altor documente şcolare”, a ţinut să precizeze Doru Resmeriţă.

„Cred că imaginea şcolii este puţin deformată”, ne-a spus şi proaspăta directoare.

„Sunt foarte mulţi ingineri care au reuşit să facă standarde profesionale naţionale după care se creează în învăţământul tehnic, foarte mulţi profesori care participă la concursuri naţionale, oameni cu calificări înalte, cu cursuri postuniversitare şi cu doctorate”.

„Merită să valorizăm acest colectiv didactic şi să nu încercăm să-l transformăm, într-o fracţiune de secundă, într-o echipă care n-a performat doar pentru că au fost, poate, la un moment-dat, şi anumite lipsuri”, consideră Mirela Onişoru.

Dânsa a adăugat că se va familiariza cu problemele şcolii: „În ce priveşte căminele, voi analiza situaţia în Consiliul de Administraţie (CA), voi discuta cu CA şi cu ISJ şi, în funcţie de o decizie colectivă, voi decide ce se va întâmpla”. 

Culoarea politicii şcolii

Numind un director care a cochetat cu PSD-ul şi care nu e membru PD-L, şeful ISJ crede că a rezolvat chestiunea ingerinţei politice în instituţia de învăţământ.

„Va trebui să facă politica şcolii”, a conchis acesta. Momentan, la conducerea grupului şcolar se află cei doi directori adjuncţi, Claudia Guguilă şi Laurenţiu Carastoian, şi directorul prim interimar Mirela Onişoru.

Inspectorii şcolari încep un control de rutină chiar de astăzi, prima întâlnire a membrilor Consiliului de Administraţie în noua formulă urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Citit 4613 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.