Recidiva fratelui cel mare

Recidiva fratelui cel mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un articol publicat în urmă cu un an în paginile „Vieţii libere” anunţa faptul că Inspectoratul Şcolar îşi dorea să repete experimentul din vara anului 2010, de la examenul de bacalaureat, când în sălile de testare au fost montate 70 de camere de supraveghere, pentru a-i descuraja pe candidaţi să încerce să copieze.

„Sunt hotărât să duc acest experiment până la capăt. Cele 70 de camere nu reprezintă nici măcar necesarul pentru jumătate din sălile în care se va susţine examenul, dar toţi candidaţii vor fi supravegheaţi pe rând în una dintre zilele de examen, pentru că aparatura este uşor de mutat dintr-o clasă în alta”, spunea atunci inspectorul general Doruleţ Resmeriţă (FOTO).

Proiectul iniţiat la Galaţi, la prima probă a bacalaureatului, şi reeditat la sesiunea din toamnă s-a transformat într-unul aplicat la nivel naţional, cu rezultate pe care le ştie toată lumea.

Anul 2011 a adus o primă sesiune dezastruoasă a examenului de maturitate din ultimele decenii, iar astăzi va începe cea de-a doua sesiune… cu camerele de supraveghere pornite!

Citeşte articolul integral ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ a „Vieţii libere”

Citit 1199 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.