Nunţile între minorii romi, pretext pentru vânzarea copiilor?

Nunţile între minorii romi, pretext pentru vânzarea copiilor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Daniel Deomid Lazăr (FOTO), preşedintele Asociaţiei Liga Naţională şi Internaţională pentru Apărarea Drepturilor Omului (ONG-ul care a sesizat Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului, dar şi  Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi în legătură cu evenimentul de la Iveşti), spune că „avem date că şi în următoarea perioadă vor mai avea loc astfel de nunţi între minori, la Iveşti”.

„Am informaţii că, în schimbul fetelor măritate, părinţii primesc importante sume de bani. Deja am date că romii reclamaţi îl cunosc pe cel care ne-a scris nouă sesizarea şi îmi este teamă că va avea loc un scandal de proporţii!”.

Supărat că a fost dat afară de la întâlnirea de la Iveşti, Lazăr spune că „voi informa Prefectura despre cum s-a comportat doamna Gotu cu mine, după ce m-a invitat telefonic la întâlnire”.

În reclamaţia pe care o are liderul ONG-ului, se scrie că micuţii sunt pur şi simplu vânduţi, sub pretextul căsătoriei, contra unor sume importante de bani „mahmudele de aur, de la 100 la 200 de bucăţi, valorând aproximativ 4 miliarde de lei vechi”.   

Liderul ONG-ului spune că o posibilă soluţie pentru a rezolva, „la nivel naţional, aceste situaţii care încă se mai practică în comunităţile de romi este să iniţiem un proiect de lege, care să fie susţinut în Parlament de reprezentanţi ai romilor dar şi de alţi parlamentari”.

Citit 801 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.