O mamă cu cancer a născut un copil sănătos

O mamă cu cancer a născut un copil sănătos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un caz medical extrem de rar s-a înregistrat la Galaţi. O femeie a fost depistată având cancer de col uterin abia după ce a născut. Raritatea este dată şi de faptul că tânăra, în vârstă de 24 de ani, a reuşit să ducă până la capăt sarcina, născând, în urmă cu câteva zile, un bebeluş sănătos.

Lipsa banilor a făcut-o să nu dea atenţie stării de sănătate, astfel că pe tot parcursul sarcinii a stat departe de medici. De loc din Barboşi, Adriana Ciortan a recunoscut că nu şi-a permis să facă o ecografie, deşi i s-a recomandat să facă una. Femeia a venit la spital sângerând abundent, iar doctorii, după ce i-au făcut cezariană, i-au extirpat uterul, ovarele şi trompele.

Adriana Ciortan a spus că acasă o mai aşteaptă doi băieţi, în vârstă de 11 ani, respectiv, 9 ani, în afară de bebeluşul căruia tocmai i-a dat naştere.

După naştere, radioterapie şi citostatice

Medicul Elisabeta Şerban a explicat că acest caz este unul rar, deoarece o astfel de boală nu permite, de regulă, dezvoltarea sarcinii şi ducerea acesteia la capăt. Diagnosticul de cancer de col uterin i-a fost  pus în momentul în care s-a internat. Doctorul a mai spus că diametrul tumorei a fost de 7 – 8 centimetri şi după acest volum a concluzionat că femeia are boala de 2 – 3 ani.

„Sarcina avea 33 de săptămâni, băieţelul a reacţionat bine. Ea s-a prezentat la medicul de familie, care i-a recomandat să facă o ecografie, dar nu a avut bani. Nu a fost niciodată la un medic specialist, iar la noi a venit când a început să piardă sânge”, a declarat doctorul Elisabeta Şerban (FOTO 2).

Medic primar în cadrul Secţiei Obstetrică – Ginecologie, din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, Elisabeta Şerban a explicat faptul că tânăra trebuie să se îngrijească, astfel că, după intervenţia chirurgicală, ea va trebui să fie supusă radioterapiei şi citostaticelor.

Suferinţa e mare, iar drumul către vindecare nu va fi cu siguranţă uşor, dar simplul fapt că, în aceste condiţii, mama a născut un copil sănătos, păstrându-şi, la rândul ei, viaţa este o minune. Şi o speranţă pentru viitor.

Citit 1017 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.