Primarii şi pomana electorală

Primarii şi pomana electorală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La recenta şedinţă cu primarii, desfăşurată la Prefectura Galaţi, primarul comunei Şendreni, Paul Cristea, a intervenit pe tema verificărilor efectuate la beneficiarii venitului minim garantat: „De la Bucureşti în jos, toată lumea spune că primarii fac pomeni electorale cu venitul minim garantat.

Ar trebui să se ştie că nu primarii dau banii şi nici nu sunt ei de vină când se dispune ieşirea din plată a unui beneficiar…

Lumea însă nu ştie şi cei care rămân fără venitul minim garantat tot la poarta primăriei vin şi ţipă că nu le mai dau eu bani!”. În replică, prefectul Paul Florea l-a întrebat pe edil dacă nu cumva chiar angajaţii primăriei întocmesc dosarele pentru beneficiari.

„Da, dar avem un singur om pentru aşa ceva! De ce doar primarii sunt de vină pentru acest lucru?”, s-a disculpat Cristea.

Conform legii, dispoziţiile de acordare a venitului minim garantat, dar şi cele de încetare a acestuia sunt date de primari. Totuşi, verificările prin sondaj – aşa cum au fost făcute anul trecut, dar şi în acest an – sunt efectuate de către inspectorii Direcţiei Generale de Inspecţie Socială, subordonată Ministerului Muncii.

Citit 757 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.